Landelijke Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Zo haal je het maximale uit jouw buitenreclame

Buitenreclame is een zeer effectieve vorm van marketing. Je vergroot je bereik, zorgt voor meer naamsbekendheid en weet hiermee jouw boodschap beter over te brengen bij het grote publiek. Dit klinkt echter eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Om echt succes te behalen met jouw buitenreclame, is het namelijk van belang dat je precies weet hoe je hier het maximale uit kunt halen. In dit artikel zetten we een aantal essentiële tips op een rij. 

De juiste vorm van buitenreclame

 

Er zijn heel veel verschillende reclame-uitingen die buiten gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een billboard, spandoek of misschien zelfs wel een geheel eigen buitenexpositie. Alles is mogelijk! 

 

Kies je ervoor om een spandoek met blindframe te huren? Ben je op zoek naar een tijdelijke oplossing of moet de reclame langer blijven hangen? Allemaal dingen om over na te denken. Het is belangrijk dat je weet welke vorm van buitenreclame het beste aansluit op jouw ideeën. 

Weet je niet goed wat hiervoor nodig is? Laat je dan adviseren door een deskundige. Deze kan niet alleen samen met jou naar het ontwerp kijken, maar weet ook precies hoe je deze boodschap op de juiste manier kan overbrengen. 

De perfecte locatie 

De locatie is natuurlijk ook ongelooflijk belangrijk. Waar bereik je jouw doelgroep? Waar trek je absoluut de aandacht? Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een mooi plekje langs de weg, maar de buitenreclame kan ook buiten jouw eigen pand worden geplaatst. Bedenk goed wie je hoopt te bereiken en wat de bedoeling is van de reclame-uiting. Wil je dat deze mensen direct jouw bedrijf betreden? Bijvoorbeeld om van een actie gebruik te maken? Of draait het vooral om naamsbekendheid en hoop je daarom bewust of onbewust zo veel mogelijk mensen jouw merk en logo te tonen? 

Visuele effecten zijn belangrijk 

Mensen zijn van nature visueel ingesteld. We reageren veel sneller op afbeeldingen dan hele lappen tekst. Wees je er ook van bewust dat de meeste mensen heel snel langs buitenreclame rijden. Hierdoor is het belangrijk dat de reclame direct opvalt en ook snel te lezen en te begrijpen is. Het is niet de bedoeling dat iemand er eerst een paar keer langs moet rijden om de boodschap helder te krijgen. Gebruik daarom een pakkende afbeelding en een zo kort mogelijke tekst om jouw verhaal te vertellen. Op die manier blijft de boodschap niet alleen beter hangen, maar is deze ook direct duidelijk. 

Wees creatief 

Hoeveel reclameborden kom je wel niet tegen buiten? Heel veel. Daarom is het belangrijk dat je weet op te vallen. Probeer daarom echt buiten de traditionele kaders te denken met het ontwerpen van een eigen reclamebord. Laat je creativiteit volledig de vrije loop. Met een simpele afbeelding en een doorsnee tekst kom je niet ver meer. Door goed na te denken over hoe de reclame overkomt bij de lezer en anders te denken, scoor je direct meer punten en val je extra op.