Landelijke Bedrijvengids
Image default
Eten en drinken

Waarom zijn uien goed voor uw gezondheid?

Ui is de meest verbouwde groente van het geslacht Allium. Er zijn ongeveer eenentwintig verschillende soorten uien die we over de hele wereld gebruiken. Enkele van de meest bekende soorten zijn rode, gele, Spaanse uien, etc.

Ui is een zeer veel gebruikte en veel voorkomende groente, veel mensen kopen dagelijks uien zoals dat al duizend jaar het geval is. Het onderzoek concludeert dat de ui al meer dan vijfduizend jaar wordt geteeld. Het wordt veel gebruikt bij het koken, vooral in Centraal-Aziatische landen waarvan wordt aangenomen dat het afkomstig is.

De geneeskrachtige eigenschappen van uien worden al sinds de oudheid erkend, hieronder staan ​​enkele gezondheidsvoordelen van het gebruik van ui:

Uien bevatten voedingsstoffen

Zoals bekend is dat uien minder calorieën bevatten, maar veel vitamines en mineralen bevatten. De vitamine C die het bevat, helpt bij het reguleren van het immuunsysteem, absorbeert ijzer en helpt ook bij weefselherstel. De antioxidanten die het bevat, helpen uw cellen te beschermen tegen ernstige schade.

De vitamine B in ui helpt u rode bloedcellen aan te maken en speelt een vitale rol bij de zenuwfunctie. Het kalium dat uien bevatten, is een vereiste voor spiercontractie, nierfunctie, zenuwoverdracht enz.

Hulp bij het vasthouden van bloedsuiker

Regelmatig uien gebruiken zal voor een groot deel helpen bij het vasthouden van de bloedsuikerspiegel, dit betekent dat het automatisch nuttig wordt voor mensen met diabetes of pre-diabetes. Volgens een onderzoek vertonen mensen die diabetes type 2 hebben en regelmatig rode uien eten, een verlaagde nuchtere bloedsuikerspiegel met ongeveer 40 mg. Als u een liefhebber bent van fastfood, zal het toevoegen van ui aan uw eten u helpen om een ​​aanzienlijk lager vetgehalte te behouden in vergelijking met degenen die dat niet doen.

Helpt de botdichtheid te verhogen

Er zijn veel andere etenswaren die ook de botdichtheid verhogen, de bekendste bronnen zijn zuivelproducten. Tot de verbazing van veel mensen moet worden gezegd dat uien uit zoveel groenten ook de botdichtheid verhogen vanwege de antioxidanten die het bevat. Volgens onderzoek verhogen de vrouwen die dagelijks uiensap drinken de mineraaldichtheid en de antioxiderende activiteit in hen.

Uit een ander onderzoek bleek dat oudere vrouwen die regelmatig uien aten, het risico op een heupfractuur met twintig procent verminderen.

 Veel antioxidanten

Uien hebben meer dan vijfentwintig verschillende vormen van antioxidanten. Vooral rode ui, die anthocyanen bevat die ons beschermen tegen kanker en diabetes. Bovendien hebben sommige onderzoeken aangetoond dat mannen die regelmatig anthocyanen innemen, een lager risico hebben op niet-fatale hartaanvallen.

Verbetert de spijsvertering

Ui bevat vezels en prebiotica, dit komt direct de spijsvertering van een persoon ten goede. Er ontstaan ​​vetzuren met een korte keten die de immuniteit versterken, ontstekingen verminderen en ook de spijsvertering in de maag bevorderen. Al met al komt dit uw immuunsysteem ten goede.

Conclusie

Ui heeft grote gezondheidsvoordelen, u zou uien kopen moeten voor dagelijks gebruik om al deze geweldige gezondheidsvoordelen te ervaren die het bezit, vooral als remedie voor veel van onze spijsverteringsproblemen.