Landelijke Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Wat is het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas?

Wat is het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas?

Veel mensen kiezen voor dubbel- of tripleglas, omdat het een stuk beter isoleert dan enkelglas. Naast dubbel- en tripleglas, is er ook HR++ en HR+++ glas. Dit glas bestaat ook uit twee of drie glasplaten, maar het heeft nog een extra voordeel. Ben je benieuwd naar het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas? Lees dan verder en kom erachter!

 

Het verschil

Het verschil tussen dubbelglas en HR++ glas is de isolatiewaarde. HR++ glas isoleert namelijk veel beter dan dubbelglas. Dit komt door een extra coating op het glas. Ook is de spouw gevuld met edelgas in plaats van lucht. Dit zorgt ervoor dat de koude lucht buiten blijft en de warme lucht minder snel naar buiten gaat. Dit zorgt dus voor een hoger rendement op het gebied van isolatie. De HR staat dus voor Hoger Rendement en de plusjes voor het aantal glasplaten.

 

De dikte

Wanneer je dubbelglas wil laten vervangen door HR++ glas is het goed om de dikte van het glas te weten. Als het HR++ glas een stuk dikker is dan dubbelglas, past het namelijk niet in het huidige kozijn. Dit is gelukkig vaak niet het geval. De extra coating en het edelgas hebben geen invloed op de dikte van het glas. Wanneer je oud dubbel glas wilt laten vervangen voor HR++ glas, kan het zijn dat het nieuwe HR++ glas een stuk dikker is. Dit komt doordat vroeger dunnere ruiten gebruikt werden en de ruimte tussen de glazen kleiner was. Voordat je HR++ glas gaat bestellen, is het dus belangrijk om eerst de afmetingen goed te checken. Als dit niet het geval is, kan je het kozijn laten aanpassen.

 

Zon- en geluidwerend

Het voordeel van HR++ glas is dat er veel opties beschikbaar zijn. Zo kun je kiezen voor zonwerend glas. Hierbij kan je kiezen voor een zonwerende coating op ramen waar vaak de zon op staat. Naast de zonwerende optie is er ook een geluidswerende optie. Hierbij wordt extra dik glas gebruikt en een grotere spouw.

 

Laat je adviseren!

HR++ glas zorgt dus voor een betere isolatiewaarde en heeft daarbij verschillende opties. Wil je meer weten over deze glassoort? Neem dan een kijkje op de website van GlasGiant. Deze partij heeft een groot assortiment aan enkel glas, dubbel glas en triple glas. Heb je vragen over een product? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden.

https://www.glasgigant.nl/