Landelijke Bedrijvengids
Image default
Woningen

Ontstop uw badkuip met deze eenvoudige doe-het-zelfoplossingen

Ontstop uw badkuip met deze eenvoudige doe-het-zelfoplossingen

Maak je geen zorgen als je een verstopte badkuip hebt. Je kunt het ontstoppen zonder chemicaliën. Hier zijn de meest voorkomende oorzaken van verstopte badkuipen en hoe u ze kunt oplossen.

1) Haar: Als uw badkuip verstopt is door haar, probeer dan een afvoerreiniger of kokend water te gebruiken om het te ontstoppen.

2) Zeepresten: Zeepresten kunnen ontstaan als je te veel zeep gebruikt of je badkuip niet regelmatig schoonmaakt. Om dit probleem op te lossen, kunt u proberen een zuiger met heet water of zuiveringszout te gebruiken, gevolgd door azijn om eventuele resten op het oppervlak van de kuip te verwijderen.

3) Voedsel: Voedseldeeltjes kunnen vast komen te zitten in uw afvoer en een verstopping veroorzaken als ze niet regelmatig worden schoongemaakt. Repareren

Mocht het nou niet lukken met deze stappen om je bad te ontstoppen? Dan staat Regioriool voor u klaar!

 

Hoe badkuipen op natuurlijke wijze te deblokkeren?

Als u op zoek bent naar een natuurlijke manier om uw badkuip te ontstoppen, zijn er een paar dingen die u kunt proberen. U kunt heet water door de afvoer gieten om te zien of het vuil wordt verwijderd. Je kunt ook afwasmiddel of zuiveringszout en azijn gebruiken om een chemische reactie te creëren die de verstopping oplost.

U kunt ook proberen een zuiger te gebruiken, wat een van de meest voorkomende manieren is om afvoeren te ontstoppen. De zuigkracht die wordt gecreëerd door onderdompelen, zou voldoende moeten zijn om vuil op te ruimen en uw badkuip weer leeg te laten lopen.

Oplossingen zonder chemicaliën die goed werken om verstoppingen in uw badkuip te verwijderen

Hieronder volgen enkele chemicaliënvrije oplossingen die goed werken om verstoppingen in uw badkuip te verhelpen.

1. Afwasmiddel en kokend water: Meng een paar druppels afwasmiddel met kokend water in een kopje, giet het mengsel in de afvoer en wacht ongeveer 30 minuten. Spoel vervolgens de afvoer door met heet water.

2. Witte azijn: Giet een kopje witte azijn in de afvoer, wacht ongeveer 30 minuten en spoel het dan weg met heet water.

3. Zuiveringszout: Giet zuiveringszout en vervolgens azijn samen in de afvoer en wacht ongeveer 15 minuten voordat u het wegspoelt met heet water.

4. Afvoerreiniger: Giet de afvoerreiniger in de afvoer, laat het minimaal een uur staan voordat u het met heet water doorspoelt of giet

 

 

https://regioriool.nl/afvoerdiensten/bad-ontstoppen/