Landelijke Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Hoelang is een BHV-diploma geldig?

Na het volgen van een BHV-cursus en het succesvol afronden van deze cursus krijgt u een BHV-diploma en BHV-draagpas. Deze dient als bewijs dat je een BHV-(herhaling)cursus hebt gevolgd en deze succesvol hebt afgerond. Het laat zien dat je gecertificeerd bedrijfshulpverlener bent en in staat ben adequaat te handelen bij een ongewenste situatie.

BHV-certificaat halen

Een BHV-certificaat behalen kan door het volgen van een BHV-cursus bij een gecertificeerde aanbieder van cursussen. In Nederland zijn er, door heel het land, veel cursusaanbieders. Hierdoor is het mogelijk om in de buurt een cursus te volgen. Naast een BHV-certificaat ontvang je ook een BHV-draagpas. Dit is een handig pasje in creditcard formaat. Deze kun je altijd bij je hebben om aan te tonen dat je bedrijfshulpverlener bent. 

Geldigheid van een BHV-certificaat

De geldigheid van een BHV-certificaat is exact 1 jaar geldig. Het is erg belangrijk om de taken van een BHV’er te blijven oefenen en herhalen. De geldigheid wordt na het volgen van een BHV-herhaling steeds met 1 jaar verlengd. 

Als je niet binnen 1 jaar een herhalingscursus volgt, is het BHV-certificaat niet geldig tot dat je een herhalingscursus gevolgd hebt.

Geldigheid verlengen

Zoals hierboven staat, kan de geldigheid van het BHV-certificaat verlengd worden met een jaar door een herhalingscursus te volgen. Door een herhalingscursus te volgen, frist u uw vaardigheden en kennis op en blijft het BHV-certificaat geldig.

Aan het eind van een herhalingscursus worden de vaardigheden en de kennis van de cursist getoetst door middel van een theorie-examen. Als de cursist hiervoor slaagt, dan wordt de geldigheid van het certificaat weer met een jaar verlengd.

Is een BHV-herhalingscursus verplicht?

Het is niet verplicht om een BHV-herhalingscursus te volgen na een jaar. Als je ervoor kiest om geen herhalingscursus te volgen, dan is het BHV-certificaat niet langer geldig en mag je je dus geen BHV’er meer noemen.