Landelijke Bedrijvengids
Image default
Dienstverlening

Werkzaam zijn als verzorgende IG

Wil jij graag werkzaam zijn als verzorgende IG? Dan is dat natuurlijk een zeer goed streven. Het voordeel is ook dat er zeer veel werk in de zorg is. Bovendien heb je vaak garantie op een vaste baan en financiële veiligheid. Zorg is immers een primaire levensbehoefte, dus je wordt niet snel ontslagen. Maar aan welke eigenschappen moet jij voldoen om een verzorgende IG te worden? In dit artikel gaan we daar verder op in. 

 

Behulpzaam zijn

Als je in de zorg wil werken, dan moet je daar wel een specifiek karakter voor hebben. Werken in de zorg is lang niet voor iedereen weggelegd. Je moet empathisch zijn en het zeer leuk vinden om mensen te helpen. Daar moet je echt voldoening uit kunnen halen. Als verzorgende IG gaat namelijk niet altijd alles over rozen. Je kunt tegen lelijke problemen aanlopen. Daarbij moet je ook geen kort lontje hebben. Je moet veel geduld hebben, want hulpbehoevende mensen helpen kan mentaal ook best zwaar zijn. 

Bekijk hier een aantal openstaande vacatures verzorgende IG

 

Tegen fysiek zwaar werk kunnen

Als verzorgende IG is het ook belangrijk dat jij tegen fysiek zwaar werk kunt. Je moet namelijk de gehele dag heen en weer lopen en dat is lang niet alles. Het kan zijn dat je mensen uit bed moet tillen, mensen weer in bed moet brengen en ga zo maar verder. Je moet het lekker vinden om echt je handen uit de mouwen te steken en moe en voldaan thuis te komen. Want dat gaat regelmatig voorkomen. Zeker als je net gaat beginnen met dit werk. 

 

Werk waarbij je vuil kan worden

Het is ook werk waarbij je vuil kan worden. Je moet dus ook tegen viezigheid kunnen. Je wordt namelijk regelmatig geconfronteerd met plas, poep en andere viezigheden. Hier moet jij gemakkelijk tegen kunnen en geen problemen mee hebben, anders is het niets voor jou.