Landelijke Bedrijvengids
Image default
Woning en Tuin

Een gietvloer laten leggen door een professional

Er is lang gezocht naar een vervangende vloerbedekking voor een woning die niet alleen mooi, sterk en hygiënisch is, maar ook gemakkelijk aan te brengen is en lang schoon blijft. Uiteindelijk heeft men gekozen voor de gegoten vloer. Het is een materiaalsoort dat zelfs over een bestaande vloer kan worden gelegd. Het maakt daarbij niet uit of de vloer van hout of steen is. Het leggen van de gegoten vloer is in principe eenvoudig. Iedere klusser zou zo’n vloer kunnen aanbrengen. Uiteraard moet je wel weten waaraan alles moet voldoen voordat je de vloer legt. De ondervloer moet egaal en vlak zijn. Ook moet de ruimte waarin de gietvloer gelegd wordt vrij van stof zijn. Wanneer aan de voorwaarden wordt voldaan dan kan de vloer worden gelegd. Het is echter onverstandig om een gietvloer zelf te leggen. Laat de te gieten vloer in een woning leggen door een professional. Hij zal, voordat hij daadwerkelijk het materiaal dat je uitgekozen hebt gaat leggen, eerst alle voorbereidingen treffen die nodig zijn.  Wanneer de vloer gelegd is en er is iets niet in orde dan kun je de professional benaderen. Hij zal dan kosteloos het probleem verhelpen zodat je jarenlang kunt genieten van de gegoten vloer. 

Materiaal soorten voor een gegoten vloer in een woning

Ondanks dat er meerdere soorten materialen zijn voor een gegoten vloer in een woning  wordt hoofdzakelijk het polyurethaan gebruikt. Je zou ook epoxy kunnen gebruiken, maar dat heeft niet dezelfde goede eigenschappen om in een woonhuis te gebruiken.  Epoxy wordt wel vaak in fabrieken gebruikt waar met chemische materialen wordt gewerkt. Het polyurethaan heeft voor een woning belangrijke voordelen. Het kan op de eerste plaats worden aangebracht over een vloerverwarming. Omdat een polyurethaan vloer in zeer veel kleuren  te verkrijgen is kan het bij ieder interieur worden toegepast. Een vloer in een woning is belangrijk om de sfeer te kunnen bepalen. Kies daarom voor de juiste kleur, zodat het met de kleuren van de wanden en meubels overeenkomt. Een polyurethaan vloer laat geen vocht door en is daarom bijzonder geschikt in een keuken en badkamer. Een gietvloer keuken wordt de laatste jaren steeds meer toegepast. Ook de polyurethaan gietvloer keuken is enigszins veerkrachtig. Wanneer je een kopje laat vallen dan is de kans groot dat het niet stuk is. Doordat de vloer zo glad is, kan hij gemakkelijk worden schoongemaakt. Dat is een van de belangrijkste voorwaarden bij een keuken. Over de gegoten vloer wordt altijd nog een extra afwerk toplaag aangebracht. Dat maakt de vloer mooier en steviger.

Gietvloer in een kinderkamer

Wanneer de vloer in een kinderkamer gegoten is met polyurethaan en er is een vloerverwarming aanwezig dan zal een kind graag op deze vloer spelen. De vloer is hygiënisch en veerkrachtig. Een kind laat vaak wat vallen, maar dat zal op deze vloer niet snel stuk gaan. Ook is het materiaal geluidsabsorberend. Wanneer je kind in zijn kamer aan het spelen is heb je beneden weinig last van het geluid dat hij of zij produceert.