Landelijke Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van een rieten dak

Een rieten dak ziet er natuurlijk prachtig uit, maar heeft wel nadelen zoals brandgevaar en hoge verzekeringskosten. Hier is een oplossing voor bedacht: kunstriet. Aan het uiterlijk zie je geen verschil tussen natuurriet en kunstriet. Maar wat is dan precies het verschil? Natuurriet groeit in de natuur. Je krijgt dus wat je ziet. Kunstriet wordt zelf gemaakt en heeft daardoor een veel bredere toepassingsmogelijkheid. Ben je benieuwd naar de voordelen van een kunstrieten dak? Lees dan verder!

 

Hoge isolatiewaarde en vlamdovend

Bij natuurriet is de kans op verrotting aanwezig en dit benadeelt de isolatiewaarde. Candur heeft geen risico op verrotting en daardoor heeft kunstriet 350% meer isolatiewaarde dan een natuur rieten dak. Daarnaast is kunstriet vlamdovend, omdat het is gemaakt van pvc. Daar kan geen enkele coating of spray op natuurriet tegenop.  Extra verzekeringskosten en zorgen om brandveiligheid zijn dus verleden tijd als je kiest voor Candur.

 

Onderhoudsarm en een lange levensduur

Een natuurlijk rieten dak neemt vocht op. Dat maakt het een voedingsbodem voor algengroei. Candur is rotvrij én waterproof. Sterker nog: het kunstriet is zelfreinigend. Dat betekent dat je nooit zelf het dak op hoeft om het te reinigen. Het voordeel aan kunstriet van Candur is dat het dan ook niet slijt. Hierdoor heeft het een lange levensduur. Waar een natuur rieten kap na 25 tot 30 jaar aan vervanging toe is, gaat kunstriet tot wel 60 jaar mee. 

 

Zelf samenstellen 

 

Je kunt zelf de dikte van het kunstriet bepalen. Al vanaf 15 centimeter kan er een kunst riet dak worden gelegd, oplopend tot zo’n 20 centimeter. Welke dikte je kiest is afhankelijk van de uitstraling die je wilt en het budget dat je hebt. Naast de dikte kan je ook zelf de kleur uitkiezen. Het kunstriet is verkrijgbaar in twee varianten: ‘licht riet’ en ‘donker riet’. De variant ‘licht riet’ heeft het gelige effect van natuurriet dat net is gelegd. De donkere variant heeft een vergrijsde uitstraling van riet dat al een aantal jaren op het dak ligt. Het is maar wat je zelf mooi vindt! 

 

Candur 

Candur is een volledig Nederlands product, wat ook geproduceerd wordt in Nederland. Ben je enthousiast geworden over Candur? Neem dan een kijkje op de website voor meer informatie. Heb je nog vragen? Neem dan contact op en laat je adviseren. 

 

https://www.candur.nl/