Landelijke Bedrijvengids
Image default
Zakelijk

Vertrouwd vernietigen van datadragers?

Computers worden vernieuwd en daarbij zit je er niet op te wachten dat vertrouwelijke gegevens bloot komen te liggen. Hiervoor kan je kiezen om een datadrager vernietiging in te zetten. De kans is namelijk aanwezig dat er nog vertrouwelijke gegevens op de harddisk staat. Je wilt dit beschermen door de harde schijf te laten vernietigen. Alleen hiermee riskeer je geen kans op het blootleggen van de gegevens.

 

Vertrouwd de gegevens laten vernietigen

Mocht het zo zijn dat een harde schijf nog in de computer zit en die moet vernietigd worden? Dan kan je dit door een specialist laten demonteren. Veel bedrijven komen hiervoor bij jou op locatie om de demontage uit te voeren. Vervolgens zal er een machine gereed gemaakt worden om de harde schijf te vernietigen voor jouw ogen. Alleen hiermee heb jij de garantie dat de harde schijf niet meer gebruikt kan worden.

Het vernietigen van een harde schijf zal gebeuren door een shredder. Dit is als het ware een cruncher wat ervoor zorgt dat de harde schijf niet meer gelezen kan worden. Vaak wordt dit gedaan bij een bedrijf zoals de Overheid of andere instanties wat omgaat met persoonsgegevens. De computer kan dan gewoon verkocht worden en daarbij heb jij de garantie dat er geen gegevens blootgelegd kan worden. Wel zo prettig om te weten dat je ook een officieel document ontvangen zal van de datadrager vernietiging.