Landelijke Bedrijvengids
Image default
Sport

Grote karper, klein aas

Wie kent ze niet. Boilies. Het lijkt bijna wel het enige aas dat nog gebruikt wordt voor het vissen op karper. Zowel zinkende boilie en pop-ups schreeuwen het uit in de hengelsport winkel. Ook worden er veel artikelen geschreven over het gebruik van boilies. Zowel voor het vissen als voor het aanleggen van een voerstek. Soms worden met tientallen kilo’s en soms meer dan 100 kilo boilies gebruikt tijdens een sessie in het buitenland. Dat een gemiddelde kilo boilies tussen de €7 en €10 kost, wordt snel over het hoofd gezien. Hierdoor is dit voor veel vissers financieel niet eens haalbaar of in ieder geval niet wenselijk. Maar moet dat ook? Er is namelijk veel meer aas dat gebruikt kan worden om karpers te lokken en te vangen. Aas dat in veel gevallen veel goedkoper is en net zo goed kan werken om karpers op de kant te krijgen. Onderstaande enkele voorbeelden.

Gedroogde particles

Voor minder dan €1 de kilo kan je al gedroogde particles verkrijgen bij een dierenspeciaalzaak. Deze worden gebruikt voor het voeren van vee- en staldieren. Dit kan je niet direct in het water gestrooid worden, omdat dit vissen kan beschadigen. Het gedroogde voer zal namelijk heel erg uitzetten. Mocht dit in de maag of spijsverteringskanaal van een vis gebeuren kan dit zeker schade veroorzaken. Zorg dan ook dat je dit minimaal een half uur kookt en een dag in het kookvocht laat staan. Dan zullen de korrels minimaal in omvang verdubbelen en zacht genoeg zijn om op een hair te kunnen plaatsen. 

Gekookte groente

De ingeblokte groente sectie van een supermarkt is ook een karper paradijs. Wie kent het simpele blikje zoete mais niet. Een karpermagneet vanaf dag 1. Vandaar dat ik ook altijd een potje in de viskoffer meeneem. Mocht de karper ergens liggen te zonnen, of in de kant lopen te azen, dan is het altijd interessant om hier met een pennetje en een handje mais te vissen. Dit schrikt de vissen veel minder af dan 80gram lood op de bodem met een zelfhaaksysteem. 

Voor meer info : https://www.sportvisgigant.nl/