Landelijke Bedrijvengids
Image default
Sport

Thuis trainen met gewichten: de beste tips

Thuis trainen klinkt als muziek in de oren maar in de praktijk blijft het echter toch best lastig te zijn. Het materiaal dat je in huis hebt is onvoldoende en daarnaast is het maar lastig om gemotiveerd te blijven. Je wilt natuurlijk wel resultaten blijven behalen en daarom hebben we een paar goede tips voor je op een rij gezet zodat het je gegarandeerd gaat lukken!

Tip 1: werk met een schema

Op het moment dat je gaat beginnen met trainen en je weet niet precies welke oefeningen je moet gaan doen is de kans groot dat je snel je motivatie verliest. Ook zorgt het ervoor dat je je spieren niet optimaal laat groeien. Zorg er daarom voor dat je bij fitness altijd werkt met een schema. Je kunt een schema op maat laten maken in bijvoorbeeld de gym maar er zijn ook voldoende schema’s te vinden op het internet. Deze zijn in de meeste gevallen gratis te downloaden.

Tip 2: Zorg dat je niet afgeleid kan worden

Als je gaat beginnen met je sessie is het van groot belang om ervoor te zorgen dat er in de ruimte geen afleiding aanwezig is. Laat je mobiele telefoon in een andere ruimte liggen zodat je niet gaat reageren op een bericht dat binnenkomt en laat huisgenoten weten dat je tijdelijk niet gestoord wilt worden. Zo kun je met volle concentratie je spieren laten groeien!

Tip 3: Koop gewichten

Als je wilt dat je spieren daadwerkelijk gaan groeien is het een goed idee om wat gewichten aan te schaffen. Het is niet persé noodzakelijk maar het zorgt wel voor betere resultaten. Koop bijvoorbeeld een set dumbbells met meerdere schijven zodat je je zelf kunt blijven uitdagen. Ook een elastiek kan zeer bruikbaar zijn. Zo kun je oefeningen uitvoeren met weerstand.

Tip 4: Draag gymkleding

Veel mensen die thuis gaan trainen trekken niet hun favoriete gymkleding aan. We raden je echter aan om dit wel te doen. Dit zorgt ervoor dat je meer gemotiveerd bent omdat je dan in je routine komt. Tevens heeft het ook als voordeel dat je normale kleding niet naar zweet gaat ruiken.