Landelijke Bedrijvengids
Image default
Winkelen

Waar let je op bij de aanschaf van een tondeuse?

Wil jij zelf je baard kunnen trimmen, dan is een tondeuse natuurlijk de perfecte manier. Wanneer je namelijk wekelijks naar een barbier moet om dit bij te laten werken, kan dit aardig in de papieren lopen. Ook wanneer je een millimeter kapsel hebt, kun je dit prima zelf bijhouden. Toch wordt het belang van een goede tondeuse in deze nog wel eens onderschat. Wat vaak wordt vergeten, is dat wanneer je zelf een goede tondeuse aanschaft, dat je op lange termijn een flink bedrag zal besparen door een stuk minder bezoeken aan je kapper. Het investeren in een goede tondeuse, verdient zich dus op lange termijn zelf terug.

Draad of draadloos

De eerste keuze die je dient te maken bij de aanschaf van een nieuwe tondeuse, is of je kiest voor een draadloze variant of één met draad. Wanneer je werkzaam bent in een kapperszaak, dan kan het handig zijn voor eentje te kiezen zonder draad, je staat immers niet constant op dezelfde plek. Toch zijn de meningen hier nogal over verdeeld. Een tondeuse met kabel, heeft doorgaans meer kracht, dan wanneer je kiest voor één zonder draad. Afhankelijk van waar jij hem voor gebruikt is het goed te kijken voor welke variant je kiest. Het grote voordeel aan een draadloos model, is dat je bij een lege accu niet hoeft te wachten totdat deze weer is opgeladen. Je kunt hem namelijk eenvoudig bekabeld blijven gebruiken.

Onderhoud

Wanneer jij je tondeuse een lange levensduur gunt, dan is het onderhoud essentieel. Je zult hem dus frequent schoon moeten maken, maar ook de messen van de tondeuse in de gaten houden. Wanneer jij je tondeuse namelijk intensief gebruikt, dan kan het zijn dat de messen na verloop van tijd bot worden. Dit zorgt ervoor dat de werking een stuk minder is, maar kan het ook een onprettig gevoel veroorzaken, waardoor het net lijkt alsof iemand met een pincet de haartjes eruit trekt. Om je messen langer te laten meegaan, is het belangrijk speciale olie te gebruiken. Door de messen van je tondeuse hiermee in te smeren, zul je merken dat je messen een stuk langer scherp blijven.