Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Soorten elektriciens

Bij Elektricien Arnhem werken verschillende soorten elektriciens. Over het algemeen is een elektricien een professionele werknemer die onderhoud, installatie, reparaties en ontwerp van elektrische stroom kan uitvoeren. Elektriciens werken aan zowel huishoudelijke bedrading als bedrading van commerciële gebouwen. Ze kunnen een elektrisch systeem installeren in een woongebouw, de elektriciteit onderhouden in een bedrijfsgebouw of stroomproblemen in industriële gebouwen repareren. De meeste mensen denken dat elektriciens allemaal hetzelfde zijn. Dit artikel leert over verschillende elektriciens, gecategoriseerd op basis van hun werkgebieden, certificeringsniveaus en specialisaties. De volgende uitleg geeft gedetailleerde informatie over elektriciens, zodat u de beste kunt inhuren.

Elektriciens op basis van werkgebied

Er zijn twee soorten elektriciens: externe elektriciens en interne elektriciens. Deze laatste wordt ook wel lijn-elektricien genoemd. Zij zijn verantwoordelijk voor het installeren van de transmissielijnen van nutsbedrijven. Daarnaast werken ze ook aan distributielijnen. Zij zijn ervoor verantwoordelijk dat de elektriciteit die door de elektriciteitscentrales wordt opgewekt, effectief wordt gedistribueerd naar de commerciële, residentiële en industriële gebieden. Een ander type wordt de interne elektricien genoemd. De interne elektricien is verantwoordelijk voor het onderhouden van lagere spanningen in het gebouw. De interne elektriciens zijn verantwoordelijk voor het installeren, repareren en onderhouden van het elektrische systeem. Bij elektrische problemen kunt u de binnen-elektricien in uw huis bellen.

Elektriciens Op basis van certificering en specialisatie

Qua certificering kunnen elektriciens worden onderverdeeld in drie categorieën: Master Electrician, Journeyman en Apprentice. Als je leerling-elektricien wilt worden, heb je een diploma nodig. Om elektricien te worden moet je 100 uur op school studeren. Binnen 3 tot 6 jaar kun je een stage aanvragen. Daarna kun je een vergunning aanvragen als technicien. Na meer dan 4.000 uur elektrisch werk te hebben doorstaan, kun je een meester-elektricien worden. Een elektricien kan worden ingedeeld in verschillende vakgebieden op basis van hun specialisatie. Deze omvatten industriële elektriciens, commerciële elektriciens, residentiële elektriciens, auto-elektriciens en onderhoudselektriciens. Alle elektriciens hebben verschillende vaardigheden. Bovendien zijn ze ook anders gecertificeerd. Dus als u een elektricien wilt inhuren, is het essentieel om eerst hun specialisatie te weten te komen. Zo kunnen zij het elektriciteitsproject goed aan. Neem daarom contact op met een elektricien als u thuis elektrische problemen heeft. Ze zijn het ideale type elektricien om u te helpen met uw elektrische bedradingsproblemen in huis.

 

Gerelateerde artikelen

Wat doet een HR adviseur

Inkjetprinters

Een kaakoperatie