Landelijke Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Liposuctie behandeling herstel

Een liposuctie kan best een zware behandeling zijn en daarom is het van groot belang dat je zorgt voor een goed herstel. Sporten doet je lichaam goed maar wanneer mag je daarmee van start als je een liposuctie hebt ondergaan? We gaan er met dit artikel dieper op in.

Week één en twee

Als de behandeling is voltooid is het als eerst belangrijk dat het lichaam de tijd krijgt om op de juiste manier te herstellen. Van sporten is dus absoluut geen sprake. Neem uitgebreid je rust. Ga je toch teveel bewegen dan bestaat de kans dat er complicaties optreden. Denk bijvoorbeeld aan een ontsteking of vocht dat gaat ophopen. Dat wil je absoluut vermijden.

Week drie tot vier

In de derde week kun je eindelijk weer beginnen met bewegen. Flink sporten zit er nog even niet in maar je kunt rustig aan beginnen met een korte wandeling. Je kunt ook de fiets pakken maar zorg ervoor dat je op een laag tempo trapt en geen lange afstanden fietst. Belangrijk is dat je naar je lichaam luistert. Als het niet goed voelt stop dan direct.

Na vijf weken

In week vijf mag je weer langzaam aan beginnen met intensiever sporten. Het is daarbij wel belangrijk dat je het opbouwt en niet direct je lichaam gaat overbelasten. Zorg er ook voor dat je drukkleding draagt tijdens de inspanningen. Hou er verder rekening mee dat je minimaal twee dagen rust houdt na een sportsessie. Mocht je niet weten welke oefeningen mogelijk zijn en welke niet kun je eventueel deze vragen stellen aan een personal trainer of je behandelaar. In de zesde week mag je weer sporten zonder de drukkleding. Maar opnieuw is belangrijk om voldoende rust te houden en het langzaam op te bouwen. Mocht er iets niet goed voelen neem dan direct contact op met je behandelaar.

Na zes maanden

Na zes maanden zou je volledig moeten hersteld zijn van de liposuctie behandeling. Je kunt alles weer oppakken zoals voorheen maar blijf altijd naar het je lichaam luisteren. Als je ergens over twijfelt is het geen overbodige luxe om aan de belt e trekken bij de kliniek waar je bent behandelt.