Landelijke Bedrijvengids
Image default
Gezondheid

Het plaatsen van een kunstgebit dat echt lijkt

Het proces van het plaatsen van een natuurlijk uitziend kunstgebit kan een significante verandering teweegbrengen in het dagelijks leven van een persoon. Niet alleen verbetert het de functionaliteit zoals spreken en eten, maar het speelt ook een cruciale rol in het zelfvertrouwen. Een goed passend plaatsing natuurlijk uitziend kunstgebit kan zorgen voor een stralende en zorgeloze lach. In deze blog bespreken we uitgebreid hoe je kunt zorgen voor een kunstgebit dat er echt uitziet en voelt, en welke stappen betrokken zijn bij dit proces.

Wat laat een kunstgebit er natuurlijk uitzien?

Een kunstgebit dat natuurlijk oogt, is meer dan alleen een vervanging van verloren tanden. Het is een kunstwerk dat nauwkeurigheid en aandacht voor detail vereist. Hier zijn enkele kenmerken van hoogwaardige, realistische kunstgebitten:

 • Kleur: De kleur van de prothese tanden wordt aangepast aan de natuurlijke tint van jouw tandvlees en resterende tanden om een harmonieuze uitstraling te creëren.

 • Vorm en grootte: De tanden worden individueel vormgegeven om overeen te komen met de vorm en de grootte van jouw oorspronkelijke tanden, waardoor een natuurlijke uitstraling wordt gewaarborgd.

 • Opstelling van de tanden: Elke tand is zo geplaatst dat het overeenkomt met het natuurlijke verloop van jouw tandlijn. Dit zorgt voor een evenwichtige en functionele beet.

Het proces van het plaatsen van een kunstgebit

Het plaatsen van een kunstgebit is een proces dat geduld en precisie vereist. Hier zijn de stappen die meestal worden gevolgd:

 1. Eerste consultatie: Tijdens dit bezoek worden jouw mond en tanden grondig onderzocht en worden jouw specifieke behoeften en wensen besproken.

 2. Afdrukken maken: Er worden nauwkeurige afdrukken van jouw kaak en bestaande tanden gemaakt om de basis te vormen voor het kunstgebit.

 3. Proefversie: Voordat het definitieve kunstgebit wordt gemaakt, krijg je een proefversie om de pasvorm, kleur en uitlijning van de tanden te beoordelen. Dit is het moment om eventuele aanpassingen door te geven.

 4. Aanpassingen: Na feedback worden noodzakelijke aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat het kunstgebit comfortabel zit en er natuurlijk uitziet.

 5. Definitieve plaatsing: Zodra alles perfect is, wordt het definitieve kunstgebit geplaatst.

 

Onderhoud van jouw kunstgebit

Om ervoor te zorgen dat jouw kunstgebit lang meegaat en fris blijft, is goed onderhoud essentieel:

 • Dagelijkse reiniging: Net als natuurlijke tanden moet een kunstgebit dagelijks gereinigd worden om voedselresten en plaque te verwijderen.

 • Bewaren in water: Wanneer je het kunstgebit niet draagt, bewaar het dan in een glas water of een reinigende oplossing om uitdroging te voorkomen.

 • Regelmatige controle: Bezoek jouw tandarts regelmatig voor controle om te zorgen dat het kunstgebit goed blijft passen en functioneren.

Voor sommige patiënten kan de plaatsing van een kunstgebit stressvol zijn, vooral als er sprake is van tandartsangst. Hier biedt een behandeling bij onze narcose tandarts een uitkomst. Door de behandeling onder lichte sedatie te ondergaan, kun je een comfortabele en angstvrije ervaring verwachten. Dit maakt het proces niet alleen aangenamer, maar zorgt er ook voor dat je zonder zorgen terug kunt kijken op de weg naar een nieuwe glimlach.

 

https://www.landelijkbedrijvengids.nl/Het-plaatsen-van-een-kunstgebit-dat-echt-lijkt/