Landelijke Bedrijvengids
Image default
Huishoudelijk

Wanneer is het nodig om uw meterkast te vervangen?

De meterkast is een zeer belangrijk onderdeel van het gas- en elektriciteitssysteem van uw huis. De draden die elektriciteit en gas naar uw huis transporteren worden aangesloten op de meter. Deze meet hoeveel energie u gebruikt. Merk je echter dat deze beschadigd is of gewoon niet meer goed werkt, dan is het noodzakelijk om je meterkast te vervangen. Een defecte meterkast kan namelijk leiden tot ernstige problemen in uw huis. U kunt zelfs in een noodsituatie terechtkomen waarin u geen contact kunt opnemen met de hulp van een elektricien of gastechnicus. Het is dus een goed idee om uw meterkast minimaal eens in de zeven jaar te vervangen. Als uw meterkast kapot of beschadigd is, dient u contact op te nemen met het nutsbedrijf en het probleem te melden. Als ze het niet binnen een paar dagen repareren, kunt u een nieuwe laten installeren door een gekwalificeerde elektricien. Laten we eens kijken wanneer het nodig is om uw meterkast vervangen.

Wanneer uw meterkast oud en versleten is

Functioneert uw meterkast niet meer naar behoren en moet u uitbreiden groepenkast dan is het tijd om uw meterkast te vervangen. Als de meterkast oud en versleten is, kan er water langs de randen lekken of zelfs binnenin ophopen. Dit kan leiden tot ernstige schade in uw huis, waaronder schimmel- en meeldauwgroei, evenals structurele problemen met het huis zelf. Oude meters hebben ook de neiging om na verloop van tijd kapot te gaan en onbetrouwbaar te worden. Dit kan leiden tot dure reparaties aan uw huis of bedrijf, dus het is het beste om ze zo snel mogelijk te vervangen.

Als er iets misgaat

U dient uw meterkast te vervangen als er iets mee misgaat. Dit kan zijn omdat er een probleem is met de bedrading in de doos of omdat er een explosie op uw eigendom heeft plaatsgevonden die schade heeft veroorzaakt aan dit vitale deel van uw huis. Als u een van deze tekenen opmerkt, kunt u het beste onmiddellijk een elektricien of gastechnicus bellen, zodat deze kan kijken wat er eerst moet worden gerepareerd voordat er iets anders misgaat met uw huis.