Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Van welk materiaal worden big bags gemaakt?

Big bags, ook bekend als FIBC’s (Flexible Intermediate Bulk Containers) of jumbo bags, worden doorgaans gemaakt van polypropyleen, een synthetisch polymeer. Polypropyleen is een populair materiaal vanwege zijn stevigheid, duurzaamheid en lichte gewicht. Het is bestand tegen vocht en chemicaliën, wat het ideaal maakt voor het transporteren en opslaan van verschillende materialen, zoals granen, mineralen, chemicaliën, bouwmaterialen en meer.

De eigenschappen van polypropyleen maken het mogelijk om big bags in verschillende maten en specificaties te produceren, zodat ze aan de behoeften van verschillende industrieën kunnen voldoen. De sterkte van het materiaal maakt het ook mogelijk om grote hoeveelheden gewicht te dragen, terwijl de flexibiliteit ervoor zorgt dat de big bags gemakkelijk te hanteren zijn tijdens het vullen, transporteren en lossen van materialen.

Hoe worden big bags ook wel genoemd?

Big bags worden ook wel genoemd:

  1. FIBC’s (Flexible Intermediate Bulk Containers): Dit is de officiële naam voor big bags, die aangeeft dat ze flexibele containers zijn die grote hoeveelheden bulkmaterialen kunnen bevatten.

  2. Jumbo bags: Deze naam verwijst naar het grote formaat van de zakken, die vaak worden gebruikt om aanzienlijke hoeveelheden materialen te vervoeren of op te slaan.

  3. Bulk bags of bulky bags: De term “bulk” verwijst naar de grote hoeveelheid materialen die deze zakken kunnen bevatten, zoals zand, granen, mineralen, poeders, enz.

  4. Tassen met grote capaciteit: Dit is een eenvoudige benaming die aangeeft dat deze zakken ontworpen zijn om grote hoeveelheden materialen te bevatten.

Het gebruik van deze termen kan enigszins variëren afhankelijk van de regio en de industrie, maar ze verwijzen allemaal naar hetzelfde soort flexibele containers die worden gebruikt voor het vervoeren en opslaan van bulkmaterialen.

Zijn big bags waterdicht?

Over het algemeen zijn big bags niet volledig waterdicht, maar ze kunnen wel waterafstotend zijn, afhankelijk van het type en de specificaties van de big bag. De meeste standaard big bags zijn ontworpen om vocht en lichte regen te weerstaan, maar ze zijn niet bedoeld om langdurige blootstelling aan water of onderdompeling te weerstaan.

De mate van waterbestendigheid kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals het materiaal waarvan de big bags zijn gemaakt, de coating of laminering die is toegepast en eventuele extra afdichtingen of sluitingen. Big bags kunnen bijvoorbeeld een binnenste voering hebben die helpt om vocht buiten te houden. Sommige specifieke big bags zijn ontworpen om waterdicht of waterbestendig te zijn voor het transporteren van materialen die gevoelig zijn voor vocht, zoals chemicaliën, voedingsmiddelen, enz.

Als waterdichtheid cruciaal is voor een specifieke toepassing, is het essentieel om het juiste type big bag te kiezen dat voldoet aan de gewenste waterbestendigheidseisen. Het is ook belangrijk om de instructies en specificaties van de fabrikant te volgen met betrekking tot het gebruik van de big bags, om te zorgen voor een veilig en efficiënt transport en opslag van materialen.