Landelijke Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

De juiste verzorging van palmbomen

Palmen zijn een soort vaste planten met stijve, rechtopstaande bladeren. De bladeren zitten aan de basis vast aan de stam en kunnen zowel groenblijvend als bladverliezend zijn. Er zijn veel verschillende soorten palmbomen, maar ze hebben allemaal dezelfde zorg nodig om gezond te blijven en te gedijen. In deze blogpost bespreken we enkele basisprincipes van de verzorging van palmbomen.

 

Palmbomen bemesten

Een van de belangrijkste dingen die u voor uw palmboom kunt doen, is hem regelmatig bemesten. Palmen zijn zware eters en ze hebben veel voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. De beste tijd om palmen te bemesten is in het voorjaar, vlak voordat de nieuwe groei begint. U kunt een meststof in korrelvorm of een vloeibare meststof gebruiken, maar zorg ervoor dat u de aanwijzingen op de verpakking nauwkeurig opvolgt. Overbemesting kan uw palmboom beschadigen, dus het is belangrijk om niet te overdrijven.

 

Palmbomen water geven

Een ander belangrijk aspect van de verzorging van palmbomen is ervoor zorgen dat ze voldoende water krijgen. Palmen komen oorspronkelijk uit tropische en subtropische klimaten, dus ze hebben veel vocht nodig om gezond te blijven. Als u in een gebied met weinig regen woont, moet u uw palmboom misschien wekelijks water geven. Controleer de grond voordat u water geeft; als de bovenste paar centimeter al vochtig is, heeft uw palmboom geen water meer nodig 

 

Palmboom snoeien

Snoeien is ook belangrijk om uw palmboom gezond te houden. U moet dode of stervende bladeren verwijderen zodra u ze ziet. U dient ook alle takken weg te snoeien die tegen elkaar schuren of naar de stam van de boom toe groeien. Palmbomen hoeven meestal maar één of twee keer per jaar gesnoeid te worden, maar als uw boom bijzonder groot of overwoekerd is, kan het nodig zijn dit vaker te doen.

 

Het verzorgen van palmbomen is niet moeilijk, maar vereist wel regelmatig onderhoud. We hopen u voldoende geïnformeerd te hebben over het onderhouden van palmbomen. Zou u graag uw eigen palmboom hebben? Dan kunt u palmbomen kopen bij My Palmshop!

https://www.mypalmshop.nl/