Landelijke Bedrijvengids
Image default
Onderwijs

Leer didactisch coachen en vergroot plezier en verbeter resultaten

Het is een gegeven dat een goede coach iemand is die er voor kan zorgen dat andere mensen meer successen gaan vieren en in elk geval altijd het beste uit henzelf naar boven halen. In het onderwijs zie je om die reden de tendens dat de docent meer coachend aan de slag gaat. Als coachend docent merk je dat er al snel meer plezier er is bij de leerlingen en dat ook de prestaties snel beter worden. Ook jij kunt leren om een coachend docent te worden. Begin bijvoorbeeld maar eens met de training didactisch coachen.

Geef leerlingen de regie en meer zelfstandigheid

Ja, je kunt de training wel een cursus coaching basisonderwijs nemen en ondertussen zijn docenten die de training al gevolgd hebben razend enthousiast. Door een meer coachende rol als docent aan te nemen, geef je de leerlingen de regie meer in handen. Op die manier leren die zelfstandiger worden. De training didactisch coachen en het toepassen van de principes die je als docent geleerd worden, zorgen ook voor een positieve invloed op het leerproces van de leerlingen.

Je doet als docent praktisch toepasbare kennis op

Kies je voor de training didactisch coachen, dan ga je als docent aan de slag en doe je praktisch toepasbare kennis op. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van ervaringsleren en reflectie. Tijdens de training wordt geprobeerd om aansluiting te vinden bij de wensen en behoeften die er bij de docenten spelen. Zo zal nadrukkelijk rekening gehouden worden met de doelgroep, het moment waarop je met een groep aan de slag gaat en wordt eveneens rekening gehouden met de achtergrond van de docent zelf.

Docenten enthousiast over de training didactisch coachen

Je leert als docent op welke wijze jij de leerlingen zelfstandiger aan de slag kunt laten gaan en op welke wijze je de beste feedback kunt geven. De docenten die de training hebben gevolgd noemen de training meer dan waardevol. De training is duidelijk en helder, oordelen ze, en de input die de docenten krijgen is in vrijwel alle gevallen meteen bruikbaar in de praktijk.