Landelijke Bedrijvengids
Image default
Onderwijs

Aanrader: studiekeuze advies

Studiekeuze advies, heb jij hier wel eens van gehoord? Wanneer jij niet goed weet wat voor studie jij wilt gaan volgen kan je een partij inschakelen die jou hier een handje bij helpt. Het maken van een goede keuze is namelijk zeer belangrijk voor de rest van je leven. Ook is het goed voor je financiën als je in een keer een goede keuze maakt. Ga je een HBO studie volgen? Dan kost dit ongeveer 200 euro per maand. Kom jij er na een jaar achter dat deze studie niet goed bij jou past? Dan ben je dus rond de 2000 euro kwijt en dat is zonde. Ook begin je een jaar later met werken en verlies je in dit opzicht dus ook geld. Kortom, het maken van een goede keuze zal ervoor zorgen dat je een hoop geld bespaart. 

Geld is een belangrijk aspect in de huidige maatschappij. Echter is dit natuurlijk niet het belangrijkste. Tuurlijk, als je geld bespaart of later een baan hebt waar je veel geld mee gaat verdienen, dan is dat mooi meegenomen. Echter is er iets dat nog veel belangrijker is en dat is dat jij een baan krijgt die je leuk vindt. Iedere dag met plezier naar het werk toe gaan zal er namelijk voor zorgen dat jij je veel gelukkiger voelt. Doe jij iets dat je helemaal niet leuk vindt, dan zal dit ervoor zorgen dat je een hoop energie kwijtraakt en zelfs in een burn out terecht komt en een periode helemaal niet meer kunt werken. Zorg er daarom voor dat je aan het begin van je carrière al een goede keuze maakt. 

Een weloverwogen keuze 

Ga jij je inschrijven voor een studie, zorg er dan voor dat je een weloverwogen beslissing maakt. Dit houdt in je dat je een studiekeuzecheck doet, met mensen praat die jou goed kennen en dat je een bezoek brengt aan open dagen of meeloopdagen. Zo krijg je een goed beeld van verschillende studies en kan je beter bepalen wat goed bij jou past.  

Lukt het jou maar niet om een goede keuze te maken en krijg jij hier een hoop stress van? Dan is het aan te raden om voor studiekeuze advies te kiezen.