Landelijke Bedrijvengids
Image default
Groothandel

Dingen die je moet weten over LED's

LED-technologie wordt elke dag geavanceerder, de meeste LED-lampen kunnen in elk armatuur en in bijna elke toepassing worden gebruikt. Laten we dus eens kijken waar LED over gaat.

Hoe lang gaan LED’s mee?

Het feit dat LED-verlichting eeuwig meegaat, is een van de beste eigenschappen. De levensduur van veel LED-opties is zelfs meer dan 20.000 uur. Bovendien hebben bepaalde versies zelfs een uitzonderlijke houdbaarheid van 90.000 uur.

Als je echter de juiste lamp met de juiste armatuur gebruikt, gaan deze lampen erg lang mee. Dit zou u een hoop geld besparen en je de broodnodige gemoedsrust geven.

Zijn LED helderder?

Er is een misvatting dat LED-lampen helderder zijn dan gewone lampen, maar dit is niet altijd het geval. Er zijn veel helderheidsniveaus voor verschillende armaturen, en ze zijn allemaal afhankelijk van de hoeveelheid wattage en lumen die ze kunnen geven. Dus ook al zou je aannemen dat deze lampen feller zijn, het komt eigenlijk puur neer op het betreffende wattage.

Bevatten ledlampen kwik?

Kwik mag absoluut nooit worden gebruikt in LED-verlichting. Het is belangrijk om spaarlampen en tl-lampen op de juiste manier weg te gooien, omdat ze een kleine hoeveelheid kwik bevatten. Dat gezegd hebbende, hoef je je geen zorgen te maken over een bepaalde verwijderingsprocedure, omdat LED-lampen geen kwik bevatten.

Falen LED’s ooit?

Hoewel LED’s zeer robuust zijn en nooit breken, bestaat de kans dat deze lampen defect raken. Hitte is een frequente, maar toch ongewone oorzaak van falen. Deze lampen kunnen een aanzienlijk langere levensduur hebben als ze goed zijn ontworpen en zo zijn geplaatst dat ze niet oververhitten.

Zijn LED-verlichting veilig?

Deze LED-lampen zijn veilig voor je huis omdat ze warmte opnemen en vervolgens weer afgeven. Bovendien zijn ze veilig voor het milieu omdat ze minder energie nodig hebben en geen schadelijke UV-stralen afgeven.

Flikkeren LED-lampjes?

Er kunnen een paar oorzaken zijn als je ontdekt dat uw LED-lampjes flikkeren. Een voeding moet meestal worden vervangen omdat deze beschadigd is. Als het toch geknipperd heeft, komt dit omdat de spanning van dat licht niet goed kon worden afgestemd op het stopcontact.