Landelijke Bedrijvengids
Image default
Groothandel

Wat is een kartonnen label

Wat is een kartonnen label

 

Bij het woord label denk je misschien meteen aan een stukje papier of kunststof dat aan kleding hangt. Tegenwoordig bestaan er ook genoeg kartonnen labels Een kartonnen label is een stukje karton waar informatie op staat. Het wordt vaak gebruikt om aan te geven wat er in een doos zit. Maar je kunt er ook andere informatie op kwijt zoals de prijs of de houdbaarheidsdatum van een product. Kartonnen labels zijn meestal rechthoekig of vierkant en hebben vaak een gaatje zodat je ze ergens aan kunt hangen. Ze zijn een goed alternatief voor kunststof labels omdat ze beter zijn voor het milieu.

 

Waarom kartonnen labels

 

Kartonnen labels worden om verschillende redenen gebruikt. Ten eerste zijn ze makkelijk te beschrijven. Je kunt er met pen of stift op schrijven en de informatie blijft goed zichtbaar. Ten tweede zijn kartonnen labels stevig. Ze scheuren niet snel en kunnen tegen een stootje. Dat is handig als ze bijvoorbeeld aan een doos hangen die door veel handen gaat. Ten derde zijn kartonnen labels milieuvriendelijk. Ze zijn gemaakt van gerecycled materiaal en kunnen na gebruik ook weer gerecycled worden. Dit in tegenstelling tot veel kunststof labels die niet gerecycled kunnen worden en dus bij het afval terecht komen.

 

Veiligheid is onmisbaar

 

Naast dat kartonnen labels handig en milieuvriendelijk zijn spelen ze ook een belangrijke rol in de veiligheid. Door duidelijke informatie op de labels te zetten kun je ongelukken voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een waarschuwing dat een doos zwaar is. Of een label dat aangeeft dat er breekbare spullen in een doos zitten. Door dit soort informatie op een label te zetten kan iedereen die met de doos werkt zien waar ze rekening mee moeten houden. En dat is belangrijk want veiligheid gaat boven alles. Dus ook al zijn kunststof labels misschien wat steviger of duurzamer, het is belangrijk om ook aan het milieu te denken. En dat is waar kartonnen labels een groot voordeel hebben. Ze zijn niet alleen veilig in gebruik, maar ook veilig voor de planeet.

 

https://labelfabriekholland.com/labels-kunststof/