Landelijke Bedrijvengids
Image default
Beauty en verzorging

Hoe herstelt u uw beschadigde huidbarrire?

Het kan moeilijk zijn om je 100 procent zeker te voelen in je eigen vel. Misschien komt het door het ouder worden of door de effecten van seizoensveranderingen. Wat de oorzaak ook is, soms moeten we een beroep doen op externe producten om ons op weg te helpen. Tegenwoordig kan dat van alles zijn, van oogcrème en vochtinbrengende crème tot serums en een scala aan gezichtsmaskers. Een van de meest effectieve behandelingen die je kunt gebruiken om je zachte, soepele huid terug te krijgen, is een goede cleanser zoals COSRX low ph good morning gel cleanser, hydraterend essence zoals COSRX advanced snail 96 mucin power essence, waarvan je waarschijnlijk al gehoord hebt dat het “serums voor droge huid” zijn.

Het is relatief makkelijk om je huidbarrière onbewust te beschadigen, maar het goede nieuws is dat het nog makkelijker is om het te verhelpen! Er zijn veel manieren om een aangetaste huidbarrière te herkennen: roodheid en ontstekingen of een jeukende, schilferige huid. Als je merkt dat je huid snel reageert op een product of een branderig gevoel geeft bij het aanbrengen van huidverzorging, dan is de kans groot dat de huidbarrière verzwakt is. Aangezien een verzwakte huidbarrière minder goed in staat is om irriterende omgevingsfactoren buiten te houden en te voorkomen dat acne-veroorzakende bacteriën binnendringen, zijn jeuk en schilferen twee belangrijke tekenen van dit veel voorkomende probleem. In tegenstelling tot de meeste huidproblemen, kunnen problemen met de huidbarrière wel verholpen worden – als je maar snel handelt voordat er ernstige schade ontstaat! Hieronder vind je een aantal veel voorkomende problemen met huidbarrières, samen met tips om ze op te sporen en handige strategieën om je huid te helpen herstellen en genezen.

Centella Asiatica, bekend als Cica, is een populair ingrediënt in veel Aziatische huidverzorgingsproducten dat helpt bij het creëren van een gladde en jeugdige teint. Dit natuurlijke extract is een favoriet bij Koreaanse schoonheidsexperts en wordt gebruikt om de vochtbarrière van de huid te herstellen. Deze formule van Tosowoong bevat 8% centella asiatica-extract en botanische oliën om uw huid er de hele dag gezond en levendig uit te laten zien.

Reinigen kan lastig zijn als je huid in de problemen zit. Je denkt misschien dat scrubben een goede manier is om bacteriën te verwijderen, maar als je huidbarrière aangetast is, kun je beter voorlopig even stoppen met scrubben. Als je een borstel, doekje of product gebruikt dat te hard is voor het huidoppervlak, kunnen er nog meer problemen ontstaan.

https://kocosmo.nl/