Landelijke Bedrijvengids
Image default
Beauty en verzorging

Wat is een medische peeling en voor wie is het geschikt?

Medische peeling

Tegenwoordig is de druk hoog om er goed uit te zien. Heel vaak zien we op sociale media of in allerlei reclameboekjes de mooiste modellen staan die er op en top uitzien. Maar niet iedereen is gezegend met een maatje S en een gave huid. Dit kan voor heel wat frustraties en complexen zorgen. Heb je geen maatje S dan kan je er iets aan doen door je voeding onder de loep te nemen en voldoende aan beweging te doen. Maar heb je geen gave huid en heb je bijvoorbeeld last van puistjes, pigmentvlekken, of grove poriën? Dit krijg je helaas niet zo maar weg. Daarom bestaan er medische peelings die er voor kunnen zorgen dat onze frustraties verleden tijd zijn en we terug volop zelfvertrouwen kunnen uitstralen! Een chemische peeling werkt ook uitstend voor het verminderen van pigmentvlekken. Pigmentvlekken verwijderen wordt dan echt een koud kunstje.

 

Wat is een medische peeling?

Een medische of chemische peeling is een behandeling die zeer effectief is. De behandeling kan je huidstructuur verbeteren, de hydratatie van de huid verbeteren en kan puistjes en littekens van acne verminderen. Maar wat doet een medische peeling nou eigenlijk? Bij een medische peeling wordt de bovenste huidlaag behandeld waardoor deze langzaam aan zal beginnen vervellen en hierdoor zal er een nieuwe bovenste huidlaag worden gecreëerd. Er zijn verschillende soorten peelings en ze hebben verschillende werkingen. Hoe sterker de peeling is, hoe dieper en intensiever ze zal gaan werken.

 

Is een medische peeling veilig?

Een medische peeling mag je niet door zomaar iedereen laten uitvoeren. Een middeldiepe peeling wordt uitgevoerd door dermatologen en huidtherapeuten. Het is hun werk om te weten welke stoffen er geschikt zijn en veilig voor je huid om te gebruiken tijdens een peeling. Heel vaak wordt je door een huidtherapeut of dermatoloog van beging tot einde goed begeleid en weet je precies wat je te wachten staat. Het is namelijk niet alleen belangrijk om je huid hier goed op voor te bereiden maar ook de nazorg van zo’n behandeling is zeer belangrijk. Hierdoor kan je huid veilig herstellen en kan je ze beschermen. Indien je wil overgaan tot een medische peeling kan je een afspraak maken met een dermatoloog. Deze kijkt dan welke mogelijkheden er zijn en tot hoever jij wil gaan met een medische peeling.

 

 

Voor meer info :