Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Een kaakoperatie

Een kaakoperatie is iets wat bij veel mensen moet gebeuren. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een onderbeet of een overbeet. Dit kan ervoor zorgen dat er onzekerheid ontstaat over heet gezicht of dat men niet goed kan eten. Een kaakoperatie kan hierbij de oplossing zijn! Door de kaak op een andere manier te positioneren kan ervoor worden gezorgd dat het hele gezicht in een betere harmonie verkeerd. Dit kan voor meer zelfvertrouwen zorgen of voor comfort tijdens het kauwen.

 

Wel kan een kaakcorrectie een behoorlijk ingrijpende operatie zijn. Het herstel is vaak over een langere periode van tijd. In deze periode kan de kaak pijnlijk zijn en kan eten een uitdaging worden. Ook moet in het begin na de kaakoperatie zacht worden gegeten. Een tip kan bijvoorbeeld zijn om wentelteefjes te eten of een gebakken ei. Dit zijn zachte etenswaren die voor iemand die net een kaakoperatie heeft gehad goed te kauwen zijn. Ook kan het voorkomen dat na de operatie de kaak nog erg blauw is en de kaak dik is.

 

Naast het breken en herplaatsen van de kaak kan er ook een kincorrectie worden uitgevoerd. Dit is een operatie waarbij de patiënt een kin implantaat krijgt. Dit kan ervoor zorgen dat een patiënt die al zijn of haar hele leven geen kin heeft, opeens wel een kin heeft. Ook kan het ervoor zorgen dat iemand die juist een hele aanwezige kin heeft, een minder aanwezige kin krijgt. Dit kan een leven veranderen van iemand die zich hier al zijn of haar hele leven onzeker over voelt. Wel is dit ook een ingrijpende operatie. Je zal er langere tijd last van hebben. Wel kan ik je verzekeren dat het resultaat het waard gaat zijn! De pijn zal vervelend zijn, maar achteraf zul je honderd procent zeker blij zijn met de keuze!

Voor meer info :