Landelijke Bedrijvengids
Image default
Afvalverwerking

Natuurlijke zuivering door middel van helofytenveld

Onderzoekers hebben onderzocht dat in Nederland jaarlijks ongeveer 1,3 miljard euro wordt uitgegeven aan rioleringskosten. En voor de komende jaren gaat dat bedrag alleen maar stijgen. Het is daarom belangrijk om de kosten terug te dringen. Dit kan door de inzet van slimme waterzuivering oplossingen.

De duurzaamheid van afvalwaterzuivering

Het is een terechte vraag of het nog wel zo duurzaam is afvalwater over lange afstanden met pompinstallaties en leidingen te transporteren naar een grote rioolwaterzuivering. Is een aanpak zo dicht mogelijk bij de bron niet veel effectiever?

Een nieuwe oplossing: decentrale waterzuivering

Copierwater is een bedrijf dat actief is in afvalwaterverwerking. Hierbij wordt gekeken naar duurzaamheid en kostenbesparende oplossingen. Hiervoor is het helofytenfilter in huis gehaald om waterzuivering te volbrengen met de hulp van moeder natuur! Uw water kan hierdoor ook gereinigd worden door moeder natuur! Copier water maakt gebruik van helofytenvelden, ook wel bekend als ‘het moerasfilter’.

Op natuurlijke wijze wordt het water gezuiverd als het in de grond ligt. Niet door middel van de rietplanten zelf maar door de bacteriën die in de grond leven. Een helofytenveld is betrouwbaarder gebleken en beschikt over een betere afvalwater verwerking dan andere IBA (Individuele Behandeling Afvalwater) systemen.

Een voorbeeld hiervan is het gebruik bij een B&B waarbij het afvalwater hergebruikt wordt. Dit water wordt niet gebruikt als drinkwater maar als water om de toiletten te spoelen en de vijver aan te vullen. Dit werkt uiteindelijk kosten besparend, maar nog belangrijker is het effect op het milieu.