Landelijke Bedrijvengids
Image default
Beauty en verzorging

Dit heb je als opticien nodig om ogen te lezen

Als je als opticien een eigen praktijk wil openen is er een aantal dingen dat echt niet mag ontbreken in jouw arsenaal. Optiekvision is bijvoorbeeld een uitstekende leverancier voor al je materialen die te maken hebben met het lezen van ogen. In dit artikel delen we een aantal dingen die elke opticien moet hebben!

Een foropter of refractor

Eén van de allerbelangrijkste dingen die een opticien in huis moet hebben is natuurlijk een goede foropter of refractor. Dit is het apparaatje dat voor de ogen van de patiënt wordt gehangen om de sterkte van de lens te meten. Zorg natuurlijk ook dat je een goede snellenkaart hebt (zo’n kaart met kleine en grote letters) om met je patiënt een referentiekader te kunnen scheppen.

Een OCT-scanner

Veel moderne opticiens beschikken ook over een OCT-scan. Mocht het vermoeden bestaan dat uw patiënt slechte ogen heeft door een oogaandoening (die eventuele verdere schade kan veroorzaken) kun je met een OCT-scan als het ware een echo maken van het netvlies. Het enige verschil tussen een echo-apparaat en een OCT-scan is dat een echo gemaakt wordt met geluidsgolven, terwijl een OCT-scan werkt met infrarood licht.

Een microscoop

Als opticien is het altijd handig om een kleine microscoop in huis te hebben. Een dergelijk dingetje is vooral ideaal wanneer je met allerlei kleine onderdeeltjes van een bril aan het priegelen bent. Een sterk vergrootglas kan echter in de meeste gevallen ook volstaan.

Een fijne patiëntenstoel

Als opticien is het niet alleen jouw taak om jouw klanten aan de juiste bril te helpen, maar ook om ze op hun gemak te stellen en een fijne ervaring te bieden in jouw winkel. Een fijne patiëntenstoel van waaruit je kan werken met de refractor is dus ontzettend belangrijk. Als de patiënt comfortabel zit worden eventuele zenuwen zo snel mogelijk weggenomen. Ga op zoek naar een fijne en, voor zover dat mogelijk is, een voordelige leverancier wiens producten je vertrouwt en die ook uitstekend in staat zijn jou te helpen met installatie, keuze-advies en gebruiksadvies. Met de juiste apparatuur in de winkel kan jouw carrière als opticien niet meer stuk.