Landelijke Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

De belangrijkste foodtrends van 2022

2022 is een jaar om successen te vieren. De horeca staat te springen om weer open te gaan. De afgelopen jaren hebben dankzij Covid-19 heel wat teweeg gebracht. Dit zorgt voor nieuwe trends op het gebied van eten en uit eten gaan. Wij laten je zien wat er in 2022 speelt in de horeca. 

 

Vegan = fun! 

Waar het de afgelopen jaren altijd een beetje verstopt op de menukaarten stond, wordt vegan eten eindelijk omarmd. Topchefs en restaurants hebben deze gerechten naar een hoger niveau getild. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die geen – of minder vlees eten. Inmiddels zijn er genoeg alternatieven, waardoor je vlees niet eens mist. Daarnaast zijn veel mensen steeds bewuster bezig met gezond eten. Ook dit hoeft helemaal niet onder te doen aan bijvoorbeeld een vette hamburger. We stellen inmiddels hoge eisen aan kwalitatief goede producten en een uitstekende bereiding ervan. 

 

Exotisch eten

De meeste mensen kunnen niet wachten om weer op reis te gaan. Om toch een beetje van de andere culturen te kunnen proeven, zorgen we wel dat het op ons bord komt te liggen. Gerechten en maaltijden uit andere landen zijn enorm populair geworden. Denk bijvoorbeeld aan de taco restaurants die werden geopend of sushi tenten die als paddestoelen uit de grond kwamen. Nederlanders zijn weer een stuk avontuurlijker geworden op het gebied van eten. 

 

Een uitgesproken interieur

Om de restaurantbeleving voor mensen compleet te maken, is het van belang om ook het restaurant te voorzien van een mooi interieur. De inrichting van een project speelt een grote rol in de gehele klantbeleving. Prints, patronen en opvallende kleuren zijn trending in de restaurantwereld. Gasten zijn op zoek naar naar een complete beleving. Denk bijvoorbeeld aan theater aan tafel en opvallende kunst in restaurants. Hiermee straal je een eigen identiteit uit. 

 

https://katoprojecten.nl/