Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Wonen in Delft

Het besluit om te gaan verhuizen is vaak snel gemaakt. De keuze naar welke stad u wil gaan verhuizen, is vaak een stuk lastiger. In deze blog leest u waarom wonen in Delft zo geweldig is.

Historie en cultuur

Delft is een prachtige historische stad en er valt ontzettend veel te beleven. Delft heeft meerdere musea, waaronder Museum Prinsenhof Delft. Bij een bezoekje aan dit museum leert u alles over de rijke historie van Delft. Wist u dat Johannes Vermeer in Delft studeerde? Bij het Vermeer Centrum kunt u alles te weten komen over zijn werk. Naast vele musea liggen ook de twee bekendste kerken van Nederland, de Oude en de Nieuwe Kerk, in Delft. De bijna 110 meter hoge Nieuwe Kerk is al van ver te zien. Het compacte historische centrum van Delft is per voet makkelijk te verkennen.

Delfts Blauw

Het beroemde aardewerk met blauwe decoratie, beter bekend onder de naam Delfts Blauw, komt natuurlijk van oorsprong uit Delft. Het ontstond als een goedkoper alternatief voor het Chinese porselein in die tijd. Delfts Blauw is sinds het ontstaan in de VOC-tijd razend populair en wereldberoemd geworden. Op dit moment is er nog één fabriek in Delft die ‘echt’ Delfts blauw produceert. Deze fabriek wordt De Porceleyne Fles genoemd.

Uitvalsbasis

Delft is de perfecte uitvalsbasis van Rotterdam en Den Haag. Vandaar dat dagtochten naar deze twee steden heel vaak worden gecombineerd met een bezoekje aan Delft. Ook dagtochten naar de Keukenhof en tulpenvelden worden vaak met Delft gecombineerd. Binnen 30 minuten bent u met het openbaar vervoer in Rotterdam of Den Haag. Dit is in de zomer natuurlijk ontzettend handig als u houdt van evenementen en festivals. Voor een bezoekje aan Delft is  één dag eigenlijk echt te weinig.

Grofvuil Delft

Wanneer u heeft besloten te gaan verhuizen kunt u voor het grofvuil in Delft een container huren. Op deze manier hoeft u niet naar een gemeentelijke stortplaats te rijden. Een container voor grofvuil in Delft is eenvoudig te huren en kan vaak binnen 24 uur worden geleverd. Ook wanneer u al in Delft woont, maar bijvoorbeeld gaat verbouwen, kunt u gebruik maken van het huren van een container grofvuil in Delft.

Woont u niet in Delft, maar wilt u wel graag een container huren? Bekijk dan ook eens de containers die u kunt huren in Maassluis

https://afvalcontainersrijnmond.nl/container-huren-delft/