Landelijke Bedrijvengids
Image default
Banen en opleidingen

Traineeship bij de overheid: iets voor jou?

Een traineeship bij de gemeente is bij uitstek een manier om te werken aan uw professionele én persoonlijke ontwikkeling. Gedurende twee jaar draai je mee in de organisatie en heb je de gelegenheid om te oriënteren op en verdiepen in specifieke thema’s.Er wordt – altijd in overleg – een programma bedacht waarin je met verschillende projecten en afdelingen kennis kan maken. Je leert zo over diverse expertisegebieden én leert verschillende collega’s van de organisaties kennen.

 

Traineeship is nooit saai

Met een traineeship bij de gemeente heeft u dus gegarandeerd een afwisselende en leerzame start van uw loopbaan. U doet mee aan verschillende projecten of werkt mee bij een afdeling waar een heel ander thema speelt. En zo kan men dus ook steeds een andere rol vervullen; van beleidsmaker tot projectleider en van adviseur tot onderzoeker. Kenmerkend voor een traineeship bij de gemeente is dat er veel aandacht wordt besteed aan reflectie- en evaluatie van de werkzaamheden om er op die manier achter te komen wat jou het beste ligt.

 

Baan na traineeship

Een traineeship duurt doorgaans twee jaar waarin men dus de tijd heeft om zich te ontwikkelen en zo uit te vinden wat wel en niet bij je past. Maar andersom geldt dit natuurlijk ook voor de overheidsorganisatie die een beeld heeft kunnen vormen van uw kennis en vaardigheden. Het komt na het volgen van een traineeship bij de gemeente dan ook vaak voor dat professionals blijven hangen bij de betreffende organisatie. Grote kans dus dat u er een vaste baan aan overhoudt.