Landelijke Bedrijvengids
Image default
Banen en opleidingen

Alles wat je moet weten over een functie als monteur

Alles wat je moet weten over een functie als monteur

Werken als monteur in technische sectoren gaat niet alleen over het ontwerpen en realiseren van installaties, er komt veel meer bij kijken, zoals de aanleg, bouw en onderhoud van installaties. Het soort installaties waar een monteur mee werkt kan variëren van WKO-systemen tot ventilatiesystemen in ziekenhuizen. Dit brede scala aan soorten installaties levert veel diversiteit op in de werkzaamheden van een monteur. Gedurende het werk van een monteur dien je goed rekening te houden met de veiligheidsvoorschriften en kwaliteitseisen.

Doorgroeimogelijkheden

Ben jij op zoek naar een monteur vacature? Online zijn er bij Kuijpers diverse vacatures beschikbaar. In het bijzonder staan bij Kuijpers opleiding en doorgroeimogelijkheden hoog in het vaandel. Daarom bieden ze ook een breed aanbod aan cursussen, trainingen en opleidingen aan. Het is van belang om je te specialiseren binnen de techniek, als je graag wil doorgroeien. Aangezien het werk als monteur bij tijd en wijle ook fysiek zwaar kan zijn, is het van belang om alle mogelijke doorgroeimogelijkheden uit te dokteren.

 

Variërend werk

De branches waarin je werkzaam bent kunnen variëren van de foodsector tot aan de metaalindustrie. Je houdt je bezig met het oplossen van storingen, preventief onderhoud, en met het analyseren, aanpassen en verbeteren van machines. Kortom, je bent verantwoordelijk voor alle machines binnen een specifieke organisatie of fabriek. Wanneer je als monteur wat meer ervaring hebt zul je regelmatig samenwerken met een leerling of een hulpmonteur. Hierbij zorg jij ervoor dat je jouw specifieke kennis en kunde overbrengt op de ander. Anderzijds, wanneer je wat minder ervaren bent, kan het ook zijn dat je wat meer op individuele basis werkzaam zal zijn bij opdrachtgevers.

 

Opleidingsachtergrond

Voordat je aan de slag kan gaan als monteur dien je in de meeste gevallen een relevante vooropleiding te hebben afgerond. Dit moet meestal minimaal een opleiding op MBO4-niveau zijn geweest. Daarnaast zal het zo zijn dat, hoe meer ervaring je hebt, hoe meer verantwoordelijkheden je zal krijgen in je functie. Houdt rekening met deze eisen, wanneer je op zoek bent naar een vacature monteur.

https://www.kuijpers.nl/jouw-carriere/vacatures-elektrotechniek/monteur-elektrotechniek