Landelijke Bedrijvengids
Image default
Auto

Goede VW-spullen bestel je bij Paruzzi

Voor jouw Kever t2 kun je alles online vinden wat je nodig hebt. Het adres om te onthouden is Paruzzi.com. Om het zoeken niet te veel tijd te laten kosten, hierbij enkele tips. Kies eerst de groep waaronder het door jou gezochte onderdeel valt. De opties zijn:

1: Motor

2: Benzine, Uitlaat, Kachel

3: Transmissie

4: Vooras, Besturing

5: Achteras, Differentieel

6: Remmen, Velgen

7: Chassis, Hand & Voetbedieningen

8: Bumpers, Carrosserie, Interieur

9: Elektriciteit 0: Diversen

Ben je eruit? Klik dan op een van de tien. Nu verschijnt er een compleet overzicht van onze voorraad op dat specifieke gebied. Stel je hebt gekozen voor 8: Bumpers, Carrosserie, Interieur, dan vind je een uiteenlopend assortiment. Dat gaat van een “Volkswagen” manuscript embleem tot een deurvanger pin. En van ruitrubber sierlijstjes van plastic en M8 lasmoeren tot een buitendorpel links voor RHD en een kentekenplaat bevestiging set. Als je jouw item gevonden hebt, klik je op het oranje blokje met ‘bestel’.

Alles voor je VW oldtimer

Wil je een nieuwe versnellingsbak Volkswagen Kever aanschaffen? Je kunt gebruik maken van het handige Paruzzi versnellingsbak herkenningsoverzicht. Je leest de overbrengingsverhoudingen van de schakelbak. Daarbij krijg je een opsomming van versnellingsbakcoderingen, waarbij ook de overbrengingsverhouding van het differentieel wordt vermeld. De reden dat het Paruzzi-team deze info online meldt, is dat het echt belangrijk is dat het bouwjaar van de versnellingsbak matcht met het bouwjaar van zowel de motor als het chassis.

De codering is te vinden aan de rechterkant. De code bestaat uit twee letters gevolgd door een serie getallen die informatie geven over de dag, de maand en het jaar waarin de auto in elkaar gezet is. Tot 1952 waren alle Kevers uitgerust met een on-gesynchroniseerde versnellingsbak. In dat jaar werd begonnen met het synchroniseren van de tweede tot en met de vierde versnelling. Het was 1968 toen er ook Kevers met een half automatische versnellingsbak op de markt kwamen.

Voor meer info : https://www.paruzzi.com