Landelijke Bedrijvengids
Image default
Auto

Een bestelauto, lease of aanschaf?

Stel dat je bedrijf snelle groei doormaakt en je hebt een nieuwe bestelauto nodig. Dan moet je een keuze maken. Kies je ervoor om een auto aan te schaffen? Of is het slimmer om een bestelauto leasen te overwegen? Er zitten aan beide vormen immers voordelen en nadelen. Toch zal je om je heen merken dat over het algemeen gekozen wordt voor het leasen van auto’s door ondernemers. Daar zijn natuurlijk een flink aantal verklaringen voor te geven. Het is dus ook goed om je hier even goed in te verdiepen als ondernemer. Dan zal het snel een stuk duidelijker worden.

Volkswagen caddy leasen 

De groei die jouw onderneming nu doormaakt kan hij in de toekomst natuurlijk ook weer doormaken. Wanneer je dan echter vast zit aan een aantal gekochte bedrijfsmiddelen, bijvoorbeeld een bestelauto, dan kan dit juist negatief uitwerken. Wanneer je echter een auto leaset, dan zijn je mogelijkheden een stuk ruimer. Je zit er niet langer dan de duur van het contract aan vast. Vaak is het zelfs ook zo dat er met de leasemaatschappij afspraken gemaakt kunnen worden om bijvoorbeeld te upgraden wanneer dit nodig mocht blijken. Zo kan je dus vaker en sneller wisselen dan wanneer je een auto zelf bezit als ondernemer.

Altijd hulp in de buurt

Wat ook niet onbelangrijk is, is dat er altijd hulp in de buurt is. De leasemaatschappij kan immers veel zorgen uit handen nemen. Stel dat er bijvoorbeeld iets met de bestelauto gebeurt, dan heb je ook direct de mogelijkheid tot vervangend vervoer. Zo komt je bedrijf dus niet geheel stil te staan. Ook andere zaken, zoals de jaarlijkse keuring, de tijdige afdracht van de wegenbelasting en meer van dit soort zaken zullen altijd goed verzorgd worden. Dit is voor veel ondernemers erg belangrijk omdat dit betekent dat zij zich geen zorgen meer om dit soort randzaken hoeven te maken.

Voor meer info : https://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen