Landelijke Bedrijvengids
Image default
Zakelijke dienstverlening

De beste manier om een presentatiescherm in een vergaderruimte te plaatsen

Geen enkel bedrijf is compleet zonder een presentatiescherm in de vergaderruimte. Van hele kleine bedrijven tot grote, alle bedrijven hebben baat bij een rustige ruimte om klanten te ontmoeten en te presenteren/vergaderen. Het is overigens noodzakelijk om gebruik te maken van een presentatiescherm om effectief te kunnen presenteren. Maar wat is de beste manier om een presentatiescherm in een vergaderruimte te plaatsen? Dit staat onderstaand kort omschreven:

Het kiezen van de juiste schermgrootte

Het eerste waar je rekening mee moet houden is de grootte van de ruimte zelf. Er is namelijk een algemene vuistregel die je moet onthouden bij het kiezen van een presentatiescherm; dat is de regel van drie. De regel van drie betekent dat de verste stoel van het scherm niet meer dan drie keer de diagonale afmeting van het presentatiescherm mag zijn. Stel je hebt een presentatiescherm in twee formaten: 55 inch en 80 inch. Als je de regel van drie gebruikt dan zou je in een vergaderruimte met een 55-inch scherm willen dat er geen enkele stoel meer dan 165 inch (3×55) van het scherm verwijderd is. In een vergaderruimte met de 80-inch versie mogen de stoelen niet meer dan ongeveer 6 meter van het scherm verwijderd zijn.

Wat is de juiste hoogte om een presentatiescherm te monteren?

Als je eenmaal het juiste formaat hebt gekozen van het scherm, moet je het scherm vervolgens op de juiste hoogte monteren. Een manier om de juiste hoogte te bepalen is om het presentatiescherm op ongeveer een derde van de afstand van het scherm, tot de verste zitplaats in de ruimte te monteren. Dus; als de meest verre zitplaats 3,5 meter van het scherm verwijderd is, dan zou de optimale hoogte ongeveer 1,20 meter hoog zijn.

Hogere functionaliteit

Een manier om de functionaliteit van het presentatiescherm te vergroten en de algehele bruikbaarheid, is door een beugel te kiezen die verticale mobiliteit biedt. Vaak kunnen deze beugels in verschillende standen staan, zodat het scherm altijd een op perfecte hoogte hangt. Over het algemeen geldt dat hoe hoger het scherm staat, hoe beter het te zien is voor meerdere mensen.

Door het monteren van het perfecte presentatiescherm, met de juiste grootte op de perfecte hoogte. Kan jouw bedrijf hier nog jarenlang effectief en productief gebruik van maken. 

 

https://ctouch.eu/nl/presentatieschermen