Landelijke Bedrijvengids
Image default
Energie

Help paniek! Er is kortsluiting!

Help er is paniek! Er is kortsluiting! Maar hoe komt er dat er kortsluiting is? Staat de oven te lang aan? Heb je de fohn nog in het stopcontact zitten? Of ligt het ergens anders aan? Er zijn zo veel dingen waaraan het kan liggen dat je kortsluiting hebt! Ga bij jezelf eens na waar het aan kan liggen en bel meteen een elektricien van Elektriciens Oss. Zij staan 24/7 voor je klaar en komen meteen langs om de kortsluiting op te lossen. Nog even wachten voor het probleem opgelost is en binnen no time kan jij weer verder met de dingen waar je mee bezig was.

Verschillende soorten kortsluitingen

Er zijn zoveel verschillende soorten kortsluitingen dat het soms lastig is om na te gaan wat er aan de hand is. Het kan namelijk zo zijn dat de stoppen zijn doorgeslagen omdat je te veel stroomgroepen belast. Maar het kan ook zelfs zo zijn dat er een blikseminslag is geweest. Het is altijd goed om bij een kortsluiting een monteur in te schakelen zodat je meteen weet waar het probleem ligt. Ga vooral niet zelf aan de slag met elektriciteit. Dit kan namelijk erg gevaarlijk zijn en dan kan je jezelf verwonden. Daarnaast kunnen de problemen alleen maar erger worden. 

Waar ligt het aan?

Het is wel goed om bij jezelf eens na te gaan hoe het kan dat er kortsluiting is ontstaan. Dan kan de monteur meteen aan de slag op de plek waar het begonnen is. Als het een makkelijk te voorkomen oorzaak is kun je hier zelf mee aan de slag. Stel de stoppen slaan altijd door als jij je haar wilt föhnen in je kleedkamer. Dan weet je dat dit misschien niet meer de juiste plek is om je haar te gaan fohnen. Het kan namelijk zo zijn dat het te veel aan het worden is voor de stroomgroep waardoor de stoppen doorslaan!