Landelijke Bedrijvengids
Image default
Energie

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een onderwerp dat de laatste jaren steeds meer aandacht krijgt. Dit komt omdat we ons steeds bewuster worden van de impact die ons gedrag heeft op het milieu en de samenleving. Daarom zullen we het in deze blog hebben over wat is duurzaamheid, waarom is het belangrijk en wat kunnen we doen om duurzamer te leven.

Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid gaat over het zorgen voor een leefbare planeet voor de huidige en toekomstige generaties. Het gaat hierbij om economische, sociale en leefomgevingsbehoeften en dat de natuurlijke hulpbronnen zo goed mogelijk ingezet worden dat we ze niet uitputten. Hierbij is het ook belangrijk dat we er samen voor zorgen dat de manier waarop wij leven zo min mogelijk schade toebrengt aan het milieu en de samenleving.

Waarom is duurzaamheid belangrijk?

Duurzaamheid is heel belangrijk, want we hebben immers maar één planeet. Als iedereen zo doorgaat met hoe ze nu leven, zal dit op lange termijn grote gevolgen hebben voor ons en de planeet. Als alle fossiele brandstoffen nu verbruikt worden, ontstaat er een groot probleem voor de toekomstige generaties. Als we nu niet duurzamer gaan leven, raakt de aarde uitgeput en zal er een moment komen dat we niks meer kunnen gebruiken. Het is dus belangrijk dat we nu veranderingen gaan aanbrengen, zodat we in de toekomst kunnen blijven leven op de aarde.

Wat kunnen we doen om duurzamer te leven?

Nu we weten dat duurzaamheid belangrijk is, is de vraag wat kunnen we doen of veranderen om bij te dragen aan een duurzamer leven? Er zijn heel veel dingen die wij zelf kunnen veranderen om bij te dragen aan een duurzamer leven. Hier zijn enkele voorbeelden;

  • Verklein je ecologische voetafdruk: dit houdt in dat je op de kleine dingen kan letten om bewuster te leven. Denk aan minder vlees eten, zuiniger omgaan met energie en water en minder spullen kopen.
  • Verduurzaam je huis: laat zonnepanelen op je dak leggen of kies ervoor om een elektrische warmtepomp te laten installeren in plaats van een elektrische CV-ketel. De verschillen tussen elektrische warmtepomp en elektrische CV-ketel kan al veel verschil maken.
  • Verminder je afval: probeer zo min mogelijk afval te produceren. Dit kan door minder verpakte producten te kopen, herbruikbare producten te kopen en door afval te scheiden en recyclen.

 

https://verschillen-tussen.nl/verschillen-tussen-elektrische-warmtepomp-en-elektrische-cv-ketel/