Landelijke Bedrijvengids
Bedrijven

Betere stallen

In Nederland komen steeds meer grote stallen. Zo is Nederland op het gebied van veehouderij een van de grootste landen van Europa. Op het gebied van veehouderij gaat  Nederland altijd goed mee met de nieuwe ontwikkelingen. Dit wordt ook onder andere door vooraanstaande bedrijven zoals Wijsman gerealiseerd.

Steeds meer Nederlanders hebben kritiek op de grote stallen in Nederland omdat ze vinden dat de stallen slecht zijn voor de dieren en ook voor de natuur. De dieren hebben volgens hen geen goede kwaliteit van leven en ook is de uitstoot van deze stallen slecht voor de natuur. Door de aanhoudende kritiek zijn steeds meer stallen gedwongen om te innoveren om zo voor betere omstandigheden in de stallen te zorgen. Dit kan dus ook een positieve uitwerking hebben doordat de veehouders echt iets moeten gaan veranderen en dit waarschijnlijk het welzijn van de dieren verbeterd. Er zijn verschillende maatregelen die geïmplementeerd kunnen worden. zo is het bijvoorbeeld aangeraden om niet in de lengte te werken, maar juist in de breedte. Brede stallen in plaats van lange stallen zorgen ervoor dat boeren minder ver hoeven te lopen en hierdoor veel minder kilometers hoeven te maken. De boeren zijn hierdoor veel sneller bij de dieren  om deze te verzorgen of eten te geven en dit scheelt dus een hoop tijd en het is fijner voor de dieren.

Ook de boeren vinden het steeds belangrijker dat zij goed voor hun dieren zorgen. Zo zijn koeien bijvoorbeeld veel productiever wanneer zij zich fijn voelen en goed in hun vel zitten. De boeren proberen het de koeien zo comfortabel mogelijk maken. Dit kan met verschillende dingen zoals bijvoorbeeld een pack mat. De pack mat zorgt er voor dat de koeien lekker kunnen liggen in de stallen. daarnaast zorgt het ervoor dat er minder onderhoud aan de stal nodig is doordat er minder hooi of stro op ge grond gelegd hoeft te worden, doordat de koeien op de pack mat liggen die al lekker zacht is. Ook zorgt het ervoor dat de koeien geen doorligplekken krijgen.

Voor meer info : http://wijsmanhandelenadvies.nl