Landelijke Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Wat kan allemaal niet door de afvoer heen?

Er wordt tegenwoordig nog veel rommel door het toilet of de wasbak gespoeld wat daar helemaal niet hoort. Hierdoor komen flinke verstoppingen. Maar wat mag allemaal niet door de afvoer gespoeld worden en wat wel?

 

Vochtige doekjes

Vochtige doekjes worden nog veel door de toilet gespoeld. Deze doekjes zorgen vaak voor een verstopping. Op de verpakking staat echter soms wel dat het kan, maar het beste is om het niet te doen. Op deze manier voorkom je een verstopping. De vochtige doekjes kunnen het beste gewoon in een prullenbak. 

  

Kleine steentjes

Kleine steentjes kunnen absoluut niet door de afvoer heen. Hierdoor komt meestal bij de gootsteen al een flinke verstopping. Bij de toilet kan dit ook. De steentjes hopen zich op en daardoor vindt er een verstopping plaats.

 

Plastic

Plastic wordt veel gevonden in het riool. Je verwacht niet dat mensen dit door de afvoer spoelen, maar dit gebeurt zeker wel. Mensen gooien alle restjes gewoon door het toilet heen. Als je dit doet zwerft het afval ergens door het riool heen. Het is dus belangrijk om absoluut geen plastic door het toilet te gooien. 

 

Resten verbouwing

Als je aan het verbouwen bent, komen er veel resten vrij. Deze resten komen allemaal in de afvoer terecht. Op deze manier komen er flinke verstoppingen. Dit is dan ook alleen op te lossen door een rioolspecialist. Dit is geen probleem die je zelf kunt oplossen. 

 

Wel door de afvoer?

Eigenlijk wat alleen door de toiletafvoer mag is ontlasting en toiletpapier. Denk hier dan ook altijd goed om, want je wilt geen onnodige verstoppingen. Als het wel zo ver is gekomen, schakel dan altijd een specialist in.