Landelijke Bedrijvengids
Image default
Aanbiedingen

Denk hieraan als je je huis van buiten gaat verven

Denk hieraan als je je huis van buiten gaat verven

Ben jij de kleur van je buitenmuren helemaal zat of kan de muur wel een frisse laag verf gebruiken? Dan is het hoog tijd om te gaan schilderen. Je kunt dit natuurlijk uitbesteden, maar vind vandaag de dag maar eens een schilder met tijd op de korte termijn. De zomer komt eraan, dan wil je niet maanden moeten wachten op je fris geverfde muren, maar wil je dit het liefst zo snel mogelijk gedaan hebben. Je wil tenslotte ook zelf tegen een mooie buitenmuur of mooie kozijnen aankijken. Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken, die stellen we hier aan je voor.

 

Let op het weer

Allereerst is het belangrijk om het weer in de gaten te houden. Het zou natuurlijk zonde zijn als je pas geverfde muren helemaal natregenen en de verf uitloopt. Ook harde wind is niet handig, omdat er dan allemaal zooi in je verf zal waaien. Dit kun je weliswaar nooit helemaal voorkomen, maar het schildert prettiger bij windkracht 1 of 2, dan bij windkracht 4 of 5. Kijk dus niet alleen of het droog wordt, maar ook zeker wat de voorspelde windkracht is. Je zit er namelijk niet op te wachten dat je weer helemaal opnieuw kunt gaan beginnen. 

 

Regel een steiger

Wil je graag alle buitenmuren een nieuw kleurtje geven of juist alleen de kozijnen? Dan zul je niet genoeg hebben aan een ladder. Bovendien heb je met een ladder als nadeel dat deze tegen de buitenmuur aanstaat waardoor je tegen je natte verf moet leunen of onhandig moet doen, om de hele muur netjes te krijgen. Gelukkig kun je hiervoor een steiger huren, zodat je zonder problemen tot aan de nok van je huis kunt komen. Je hoeft niet langer tegen je huis aan te leunen. Het enige waar je op moet letten is dat je hem stevig opstelt, zodat je geen gevaarlijke situaties veroorzaakt. 

 

Zorg voor genoeg verf en een schuurmachine

Voordat je met verven kunt gaan beginnen, moet je beoordelen of de oude verf eraf geschuurd moet worden of dat je er meteen overheen kunt verven. Wanneer de oude verf gebladerd is, kun je beter eerst schuren. Het is weliswaar niet de leukste taak, maar zorgt uiteindelijk voor een mooier en duurzamer resultaat. Ook moet je genoeg verf hebben. Het is een grootte oppervlakte, dus vraag experts in de lokale verfwinkel of in een bouwwinkel, hoeveel verf zij denken dat je ongeveer nodig hebt. Regel ook meteen dat je het te veel aan verf weer terug kunt brengen. Zo heb je niet te weinig, maar houd je ook niet zoveel over dat je nog twee huizen kunt verven!

 

https://www.123machineverhuur.nl/