Landelijke Bedrijvengids
Image default
Bedrijven

Een villa bouwen, hoe doe je dat?

Een moderne villa bouwen is uiteraard een flinke klus, als je aan dit proces begint, waar zou je dan op moeten letten. Ten eerste kan een huis pas gekwalificeerd worden als een villa, als het over de 200 m² aan grond beschikt. In de achttiende en negentiende eeuw werd meestal de naam landhuis gebruikt voor grote buitenverblijven in een landschap. Aan het eind van de negentiende eeuw kwam hiervoor ook de benaming villa. Een villa bouwen zal duurder zijn dan een kleinere woning, toch kunnen de kosten per vierkante meter goedkoper uitvallen. Bij grotere projecten gaan de prijzen voor materialen vaak flink omlaag, daarnaast zijn er werkzaamheden die sneller en efficiënter uitgevoerd kunnen worden in vergelijking met bijvoorbeeld twee kleinere woningen naast elkaar.

 

Prefab villa

Een populaire trend die de afgelopen jaren steeds groter is geworden, zijn de prefab woningen. Met een prefab woning bedoelen we een huis dat van tevoren al geprefabriceerd is. Omdat zulke huizen dan al gefabriceerd zijn, is het makkelijker om de kosten zo laag mogelijk te houden voor het bouwen van een moderne villa. Voor een normale woning is het mogelijk om het gebouw rond 150.000 euro als prefab woning te bouwen, voor een moderne villa mag je gerust het dubbele rekenen. Hierbij zijn dan overige kosten zoals de afwerking en inrichting nog niet bij meegerekend. Hoewel de investering in een villa duur kan zijn, is dit uiteraard een luxe die niet per se geschikt is voor ieder budget. Voor het bouwen van een royaal vrijstaand huis is natuurlijk een flink bedrag nodig.

 

Als je geïnteresseerd bent in het bouwen van een villa, dan zijn er genoeg architecten die je bij jouw wensen kunnen helpen. In het begin wordt met je samen aan de ontwerptafel gezeten en uiteindelijk zal dan jouw droomhuis na een paar maanden werkelijkheid zijn geworden.

 

https://www.ihcarchitects.com/moderne-villa-bouwen/