Landelijke Bedrijvengids
Image default
Woningen

Op zoek naar een nieuwe vloer, denk aan PVC!

Een vloer is ontzettend belangrijk in iedere woning. Van alle objecten in de woning, zal de vloer het meest gebruikte object zijn. Het is dan ook belangrijk om de juiste vloer voor jouw woning te kiezen. Als het om vloeren gaat, heb je tegenwoordig de keuze uit een vloer van hout, laminaat of PVC. Van deze drie mogelijkheden is PVC het kortst te verkrijgen op de markt. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over PVC!

Wat is PVC

PVC staat voor polyvinylchloride en is materiaal dat volledig uit kunststof bestaat. Doordat de vloer volledig van kunststof gemaakt is, kan deze in alle wenselijke kleuren geleverd worden. De technieken die gebruikt worden om PVC te produceren zijn tegenwoordig zo vergevorderd dat je het verschil tussen PVC en hout bijna niet meer! Het is natuurlijk geen écht hout, maar wel hetgeen dat er het meest in de buurt komt als het gaat om niet-houten vloeren. Een PVC-vloer die bekend staat om haar authentieke houtlook is de Floorify PVC

Onderhoud PVC-vloer

Doordat de PVC-vloer niet van echt hout is gemaakt, is de PVC-vloer ook bijna volledig onderhoudsvrij. Kunststof vergaat niet en daarom is periodiek onderhoud aan de vloer ook niet nodig. Het enige onderhoud dat echt benodigd is aan de vloer is het regelmatig dweilen of stofzuigen van de vloer. Het is hierbij wel belangrijk om te noemen dat, doordat de vloer van PVC is gemaakt, de vloer schadegevoelig is. Krassen en dergelijke zijn bijna niet uit de vloer te krijgen. Hierom is het belangrijk om krasgevoelige objecten zo weinig mogelijk schade aan te laten richten. Denk hierbij aan het plaatsen van viltjes onder stoelen, banken en tafels en het regelmatig knippen van de nagels van de huisdieren. 

Vloerverwarming onder een PVC-vloer

Een groot voordeel van de PVC-vloer ten opzichte van de laminaatvloer is dat je onder de PVC-vloer vloerverwarming kunt plaatsen! Het materiaal waar de PVC-vloer van gemaakt is zal niet smelten van een beetje warmte. Een vloer die hier uitermate geschikt voor is, is een vloer van Moduleo PVC!