Landelijke Bedrijvengids
Image default
Toerisme

Vakantie in Bulgarije

goedkoop vakantiepark

Bulgarije is een “zonnig” land gelegen op het Balkanschiereiland en gewassen door de Zwarte Zee. Al meer dan een eeuw behoren de resorts van Bulgarije tot de belangrijkste toeristische centra in Oost-Europa. Het milde mediterrane klimaat, de schone berglucht van het Rodopegebergte en de kuuroorden aan de Zwarte Zeekust – dit alles maakt Bulgarije tot een prachtig centrum voor gezinsvakanties.

Bulgarije heeft een rijke geschiedenis, waaronder de opkomst en ondergang van de drie Bulgaarse koninkrijken, het Ottomaanse juk en deelname aan het socialistische blok. Sinds 2007 is het land lid van de EU.

Munteenheid van Bulgarije

De munteenheid van het land is de lev, de internationale aanduiding is BGN. Al enkele jaren is de Lev naar Euro wisselkoers niet veel veranderd, afhankelijk van het seizoen, het resort in wisselkantoren, is de koers ongeveer het volgende: 1 € = 1,90 – 1,97BGN. De cursus bij het hotel en de luchthaven is niet winstgevend. Daarom wordt het aanbevolen om bij aankomst dollars / euro’s in te wisselen voor leva bij banken of wisselkantoren. In tegenstelling tot veel Europese landen, hetzelfde Griekenland, zullen de prijzen in Bulgarije Russische toeristen aangenaam verrassen. Accommodatie in een driesterrenhotel volgens het “all inclusive” -systeem kost vanaf € 40 per dag, een gemiddelde lunch en diner in roebel wordt geschat op ongeveer 300 roebel per persoon. Voor souvenirs moet u 15 tot 200 roebel per stuk betalen (u kunt en moet onderhandelen). Maar het belangrijkste voor shopaholics gaat naar de kledingmarkt. In Bulgarije is het voordelig om winterkleren te kopen. Een stevige schapenvachtjas van een merk kan hier bijvoorbeeld gemakkelijk worden gekocht voor € 200 – € 250.

Bezienswaardigheden

Het belangrijkste centrum en de focus van het culturele leven van het land is natuurlijk de hoofdstad Sofia. Hier bevindt zich het symbool van het land – de kathedraal van Alexander Nevsky, die 45 jaar lang werd gebouwd en in 1912 werd voltooid ter ere van de Russische soldaten-bevrijders. De tempel is een historisch en monumentaal gebouw. De belangrijkste samenstelling van het ontwerp is de Bulgaarse nationale bouwstijl. De tempel wordt door UNESCO beschermd als cultureel erfgoed van de mensheid.

Wanneer u de resorts van Bulgarije bezoekt, kunt u bijna altijd excursies maken. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden van het land zijn de prachtige kerken en kathedralen. 117 km ten zuiden van Sofia is er een even bekende bezienswaardigheid – het Rilaklooster. De eerste vermelding ervan dateert uit 1335. Het gebouw is perfect bewaard gebleven en heeft nooit grote reparaties of restauratiewerken ondergaan, dankzij de zorgvuldige zorg van de monastieke kluizenaars en de regering van het land. Het kloostercomplex zelf bevindt zich op een hoogte van ruim 1000 meter. Vanaf het observatiedek hebben toeristen een prachtig uitzicht op de voet van het Rila-gebergte.

Kazanlak is een oude stad in Bulgarije, gesticht in de 3e eeuw voor Christus door de oude Grieken. Traditioneel wordt dit gebied Thracië genoemd naar de naam van de oude Griekse metropool. Veel oude gebouwen zijn hier bewaard gebleven: thermale baden, tempels van Apollo, amfitheaters en paleizen. De historische excursie gaat ook niet langs het wereldberoemde Kazanlak-graf, een heuvel met de begrafenis van een Thracische nobele krijger in gouden versiering.

Een ander centrum voor toeristen om te bezoeken is de stad Nessebar. Deze kleine provinciestad is het centrum van rondleidingen. Jaarlijks komen hier meer dan 25 duizend toeristen aan. Er zijn verschillende redenen. Ten eerste is de beroemde badplaats Bulgarije Sunny Beach een integraal onderdeel van Nessebar. Ten tweede was hier ooit de residentie van de Romeinse procurator (gouverneur van Caesar) – het oude Romeinse consulaat – dat een groot aantal gebouwen achterliet in de vorm van oude ruïnes. Ten derde zijn hier enkele van de beste SPA-salons in Oost-Europa gevestigd.

Balchik is een andere stad die is opgenomen in de populaire resorts van Bulgarije aan de kust van de Zwarte Zee. Deze stad staat niet alleen bekend bij toeristen om zijn prachtige stranden en warme zee, maar ook om het paleis van koningin Mary van Roemenië. In de eerste helft van de 20e eeuw behoorde Balchik tot Roemenië en de koningin, die deze plaatsen had bezocht, kon haar ogen gewoon niet van het openingszeegezicht afhouden. Haar belangrijkste wens was om een ​​paleis te creëren dat de stijlen van zowel het Oosten als het Westen zou omvatten. Deze functie trekt de aandacht van toeristen naar het paleis in Balchik.

Pomorie is een Bulgaars resort dat bekend staat om zijn geneeskrachtige modder, schone zee, heerlijk eten en redelijk redelijke prijzen. Het ligt op 7 kilometer van de internationale luchthaven Bourgas en binnen 10-15 kilometer van Nessebar en Sunny Beach. Er zijn geen luidruchtige disco’s, maar er zijn veel parken, sanatoria en speeltuinen. Ideaal voor gezinnen. Hier is het actieve mannenklooster St. George, gelegen aan de rand van de Nieuwe Stad. Het werd opgericht in 1856. Maar volgens de legende staat het op de plaats van een oud klooster, gebouwd in de zevende eeuw en later verwoest door de Ottomanen. De toegang tot het grondgebied is gratis en gratis.

Sozopol is een oude Bulgaarse stad. Slechts 34,7 kilometer – als je over de weg gaat – scheiden Burgas van de stad, die meer dan 26 eeuwen geleden door de Grieken werd gesticht. Een van zijn namen is Apollonius. Dit is de naam die de Grieken uit Milete aan hun kolonie gaven. In de oude stad zullen reizigers zeker de plek bezoeken waar je de overblijfselen van de fundamenten van oude bouwwerken kunt zien. Het meest interessante antieke gebouw is het amfitheater, relatief recent ontdekt, in 1972, en met succes gerestaureerd.

Sunny Beach, als dit resort u nodig heeft, dan raden we u aan om in Nessebar te verblijven. De privésector wordt hier tegen lage prijzen verhuurd – vanaf € 15 / dag. 2-sterren hotelkamer kost vanaf € 25 / dag – in dit geval wordt alleen ontbijt geserveerd; en appartementen in een driesterrenhotel vanaf € 30 / dag. Met het “All inclusive” -systeem bedragen de kosten vanaf € 40 per dag. Als u liever comfortabel in aparte appartementen woont met uw eigen keuken en uitzicht op zee, kunt u ook een villa huren – de kosten van zo’n plezier kunnen variëren van € 50 tot € 150 per dag.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html