Landelijke Bedrijvengids
Image default
Meubels

Wat is een ergonomische stoel?

Een ergonomische bureaustoel is een bureaustoel die bedoeld is om de vermoeidheid en stress die langdurig zitten met zich meebrengt drastisch te verminderen. Een goed ontworpen ergonomische stoel kan je houding verbeteren en lage rugpijn verminderen. Met deze stoel van OfficeCity kun je je lichaam goed uitlijnen en zorg je voor een goede zithouding. Niets is belangrijker dan comfort en een goede ondersteuning als het om stoelen gaat. Investeren in een goede ergonomische bureaustoel is het geld zeker waard. Deze stoelen hebben een verbazingwekkende kwaliteit, een goed ontwerp en zijn gemaakt van duurzame materialen. Een ergonomische bureaustoel is een van de beste stoelen die je het nodige comfort en ondersteuning kan bieden om de hele dag door te kunnen werken. Afgezien daarvan kunnen ergonomische stoelen ook in verschillende materialen worden geleverd, zoals mesh, leer en stof.

Het verschil tussen ergonomische stoelen en andere bureaustoelen

Het belangrijkste verschil tussen een ergonomische stoel en andere soorten bureaustoelen is het ontwerp. Een ergonomische stoel heeft een betere ergonomische ondersteuning die een goede houding bevordert. Vandaar de naam ergonomische stoel. Een stoel met een goed ergonomisch ontwerp voor de rug- en lendensteun kan zorgen voor minder spanning en druk op je rug. Daarnaast bevordert het een goede zithouding, omdat je de vorm van de ergonomische ondersteuning op je rug kunt voelen. Met een ergonomische stoel laat je je rug in principe in de vorm van de stoel passen. Ergonomische stoelen zijn wel duurder in vergelijking met andere bureaustoelen. De hogere prijs zorgt er voor dat je de stoel op een gezonde manier en voor een lange tijd kunt gebruiken. De stoel is speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan mensen die het grootste deel van hun tijd achter een computer doorbrengen of andere taken waarbij een zittende houding nodig is.

Kenmerken van ergonomische stoelen

Naast de ergonomische rug- en lendensteun van ergonomische stoelen zijn er ook andere eigenschappen die erg belangrijk zijn. Dit zijn de zithoogte-, breedte- en diepteverstellingen. Ergonomische stoelen bieden een grote mate van verstelbaarheid om je te helpen de ideale stoel voor jouw specifieke taak te vormen. Je kunt de armleuning aanpassen, zoals de hoogte en afstand tot je lichaam. Alles in deze stoel is ontworpen voor comfort, verstelbaarheid en ondersteuning. Dat is de reden waarom mensen op kantoor, videogame-streamers en andere mensen die veel computergerelateerde activiteiten doen, deze stoel verkiezen boven andere soorten bureaustoelen.