Landelijke Bedrijvengids
Image default
Meubels

Een relaxte slaapkamer: zo doe je dat!

Nu het langzaam winter wordt kan het heerlijk zijn om lekker te cocoonen en misschien een uurtje eerder in bed te kruipen om bijvoorbeeld nog wat te lezen. Een fijne relaxte slaapkamer is cruciaal voor een fijne nachtrust! Kan jouw slaapkamer nog wel wat sfeervoller en relaxter? Wij helpen je in dit artikel op weg! Met deze drie tips is jouw slaapkamer binnen de kortste keren een oase van rust!

TV kijken

Er is natuurlijk niks heerlijker dan vanuit je bedje je favoriete film of serie te kunnen kijken. Doe jij dit nog steeds vanaf je laptop? Een TV in je slaapkamer is natuurlijk het ultieme ontspannen! Omdat je liggend wil kijken is het van belang dat de TV wat hoger staat. Je TV op een TV-meubel zitten is daarom niet heel handig. Je kunt hem beter ophangen aan de muur. Ga dus op zoek naar een goede stevige TV-beugel, zodat je heerlijk liggend vanuit bed kunt genieten van een spannende film.

Houten wandpanelen

Houten akupanelen zijn niet alleen mooi, maar isoleren ook goed. Ze houden de warmte binnen, waardoor je je slaapkamer energiezuiniger kunt maken door minder warmteverlies. Bovendien zijn ze makkelijk te onderhouden: een snelle schoonmaakbeurt met een zachte doek of stofdoek is alles wat nodig is om ze netjes te houden. Ze zien er super gezellig uit en hout kan een ontspannende sfeer geven.

Spelen met verlichting

Licht doet ontzettend veel met de sfeer van een ruimte en ook ontzettend veel met onze gemoedstoestand. Het is ontzettend sfeerloos als je in de slaapkamer enkel gebruik maakt van het grote licht. Probeer een relaxte combinatie van verschillende verlichtingsmogelijkheden te creëren. Zet een mooie schemerlamp in de hoek, hang een lichtslinger aan de muur en plaats wat kleine nachtlampjes op de kastjes naast het bed. Een sterrenhemel lamp kan ook heerlijk zijn. Als je echt even ultiem wilt ontspannen is het leuk om wat kaarsjes aan te kunnen steken in de slaapkamer, eventueel met een lekker geurtje. Voor het grote plafondlicht kun je kijken of je een lamp kan vinden met dimfunctie. Bij moderne lampen met dimfunctie kan de helderheid van de lamp vaak geregeld worden via een app. Ideaal! Kan je lekker in bed blijven liggen!

Zachte elementen

Maak de slaapkamer knus met voldoende zachte elementen. Denk hierbij aan een paar mooie sierkussentjes op het bed en eventueel een mooie sprei. Leg een groot en zacht, hoogpolig kleed naast je bed. Dan hoef je niet met je blote voeten op de koude vloer te stappen. Zeker voor de winter kan het lekker zijn om te investeren in een mooi dik gordijn. Gordijnen van een mooie dikke stof houden niet alleen het licht buiten, maar ook de kou. Op de koudste dagen kun je ervoor kiezen om de gordijnen dicht te laten. Zo blijft het in de slaapkamer lekker warm! Met deze drie tips wordt jouw slaapkamer de meest ontspannen plek van het hele huis! Pas maar op, want met een fijne TV, sfeervol licht, kussentjes, dekentjes, een kleed en mooie gordijnen, wil je dadelijk je bed niet meer uitkomen!