Landelijke Bedrijvengids
Image default
Meubels

Drie tips bij een griepje

Nu het winter is moeten we er bijna allemaal wel één of een aantal keer aan geloven: de griep! Ontzettend vervelend, maar in de meeste gevallen niet ernstig. In dit artikel delen we drie tips om snel en enigszins prettig door je griepje heen te rollen.

Houd jezelf warm, maar niet té

Als je ook koorts hebt lig je vaak het ene moment te rillen, om het volgende moment juist alles uit te willen trekken omdat je jezelf kapot zweet. Tijdens een griepje is het belangrijk om jezelf goed warm te houden. Draag dus voldoende comfortabele kleding en ga lekker onder de wol liggen. Een extra kruik kan ook erg prettig zijn en warmtekussens kopen kan ook een heel goed idee zijn. Echter, je moet het niet zo warm hebben dat het oncomfortabel wordt. Jouw lijf moet een prettige temperatuur hebben, zodat jouw lichaam zijn energie kan steken in vechten tegen de ziekte, in plaats van warm blijven of juist overtollige warmte afvoeren.

Eet waar je zin in hebt

Er wordt ontzettend veel gezegd over wat goed is om te eten tijdens een griepje, maar over het algemeen zal jouw lichaam zelf aangeven waar het op dat moment behoefte aan heeft. In veel gevallen zijn dat lichte maaltijden en zoete dingen worden over het algemeen beter verdragen dan hartige dingen. Eet dus vooral waar je zin in hebt. Als je veel moet overgeven of veel aan het zweten bent, kunnen zoute dingen als bouillon of zoute crackers wel goed zijn om je vochtbalans op pijl te houden.

Stop jezelf niet helemaal vol met medicatie

De drogist verkoopt van alles om snel van je griepje af te komen en je kan ook prima een paracetamolletje of iets tegen de hoofdpijn of misselijkheid pakken, maar overdrijf het niet! Als je te veel medicatie slikt kan het zijn dat je je eigen lijf niet meer kan vertrouwen en over je eigen grenzen heen gaat, waardoor het nog langer duurt voordat je beter bent. Neem bij voorkeur maximaal zes paracetamol per dag en probeer voor de rest vooral een beetje door te bijten. Ziek zijn hoort er op zijn tijd nou eenmaal bij.