Landelijke Bedrijvengids
Image default
Meubels

Tips om voor een leren stoel te zorgen

Tips om voor een leren stoel te zorgen

Als het gaat om de inrichting van je huis, kun je twijfelen over het bepalen van het beste materiaal voor de meubels. Met veel materiaalopties die op de markt beschikbaar zijn, geraak je in de war om het materiaal te selecteren. Je kunt rekening houden met verschillende aspecten, zoals esthetiek, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Als je een stoel wilt kopen, kan een leren relaxfauteuil elektrisch de beste keuze zijn. Er zijn veel redenen waarom leer beter is dan andere materialen voor gestoffeerde stukken. Leer is een materiaal dat lang meegaat. Met de juiste reiniging en onderhoud kan het jarenlang mooi blijven. Daarnaast is een leren stoel ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Over duurzaamheid gesproken, leer zal de winnaar zijn. Je moet de met leer beklede stoelen echter goed schoonmaken en onderhouden om ze er mooi en glanzend uit te laten zien. Hier zijn enkele tips om je leren stoel te onderhouden.

Maak de stoel regelmatig schoon

De meeste sta op stoel zijn gemaakt van lederen bekleding. Om het uiterlijk van je leren fauteuil te behouden, moet je deze regelmatig schoonmaken. Als je je ligstoel vaak gebruikt, is het noodzakelijk om deze minimaal twee keer per week schoon te maken. Zorg ervoor dat je elk onderdeel van de lederen fauteuil schoonmaakt. Maak een zachte doek klaar om stof en vuil van het oppervlak van de stoel af te vegen. Veeg vervolgens de bekleding af met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van kraanwater, omdat chloor de leren stoel kan beschadigen. Daarna kun je eens in de twee weken een speciaal leerreinigingsproduct aanbrengen om de bekleding te reinigen. Laat de stoel drogen voordat je erop gaat zitten.

Gebruik speciale conditioner

Om de glans van je moderne relaxstoel te behouden, moet je een gespecialiseerde conditioner gebruiken. Deze conditioner kan voorkomen dat de leren relaxfauteuil barst. Het kan je stoel een tweede leven geven. Het aanbrengen van de conditioner op het leeroppervlak biedt veel voordelen. Ten eerste kan het de stoelen zacht aanvoelen en het kan ook voorkomen dat het leer uitdroogt. Het aanbrengen van conditioner zorgt voor een onzichtbare extra laag op de lederen bekleding. Hierdoor is de coating bestand tegen morsen op het oppervlak. De gemorste vloeistoffen zijn gemakkelijk schoon te maken. Dit is een van de redenen waarom leren meubelen erg populair zijn. Je kunt de gemorste vloeistoffen eenvoudig verwijderen door ze met een droge doek af te vegen.

Vermijd blootstelling aan zonlicht

Waar je je leren meubel plaatst, bepaalt de levensduur. Het wordt aanbevolen om je leren fauteuil niet in direct zonlicht te plaatsen. Zet je stoel dus niet naast het raam. Langdurige blootstelling aan zonlicht kan leiden tot barsten en uitdroging. Ook moet je de stoel uit de buurt van warmtebronnen zoals de airconditioning, open haard en radiator plaatsen. Deze actie kan het uiterlijk van je lederen fauteuils behouden. Als je bovenstaande onderhoudstips opvolgt, ziet je met leer beklede stoel er jarenlang mooi uit. Het wordt ook aanbevolen om de onderhoudsinstructies van de fabrikant te volgen. Lees altijd de handleidingen voor het onderhoud van je lederen fauteuils.