Landelijke Bedrijvengids
Internet marketing

De diensten van Google

Het dienstenpakket van het bedrijf Google is erg groot. Iedereen kent het bedrijf natuurlijk van zijn populaire zoekmachine maar het bedrijf heeft naast deze corebusiness nog vele andere producten en diensten ontwikkeld. Een voorbeeld van zo’n dienst is Google Maps, de online kaartendienst van het bedrijf. Met Google Maps kun je geografische locaties opzoeken. Maar hiernaast kun je ook zo handig de fysieke locatie van bedrijven opzoeken. Handig voor een bedrijf dus om in Google Maps goed vindbaar te zijn, weliswaar nog niet zo belangrijk als een toppositie google. Nadat Google Maps een bedrijf heeft gevonden toont het de zoeker ook direct aanvullende informatie zoals de website en het telefoonnummer.

Google Maps blijkt echter nog veel slimmer te zijn dan dat wij altijd gedacht hadden want Google Maps kan nu ook ‘voorspellen’ waar mensen zich bevinden. Dit is de ontdekking van Alexander Klopping, oprichter van het bedrijf Blendle. Als je namelijk op Google Maps een apenstaartje intypt met daarachter de naam van degene die je wilt zoeken dan toont Google Maps je de locatie van deze persoon. Hoewel de locatie niet altijd blijkt te kloppen klopt het toch bij het merendeel. Hoe kan Google dit nu weten?  Google Maps maakt een schatting over de locatie van een persoon aan de hand van opgeslagen gegevens. Het gaat onder meer om  de meta data van foto’s die je online zet, een commerciële database van bedrijven waar je eventueel zaken mee doet en je geolocatie. Vooralsnog was het niet bekend dat Google Maps deze functie in zich had en het bedrijf Google heeft nog geen reactie gegeven.

De voorvechters van de privacy zullen fel reageren hierop. Het lijkt in eerste instantie overigens niet aannemelijk dat Google hieruit net zoveel inkomsten zal genereren als met Google Adwords . Zoveel bedrijven genereren ook inkomsten uit dit programma want een google adwords campagne opzetten is niet eenvoudig.

Voor meer info : http://www.economy.nl