Landelijke Bedrijvengids
Vakantie

Alle weetjes over Portugal kan je hier vinden!

Portugal ligt misschien lichtjes in de schaduw van het makkelijker bereikbaar Spanje maar is nog altijd een populair vakantiebestemming met zijn prachtige Lissabon als hoofdstad  en de rijke geschiedenis waarvoor het land beschikt . Als jij binnenkort naar Portugal op vakantie vertrekt is dit artikel zeker de moeite waard om eens door te lezen.

De dorpjes die zeker eens de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Porto en Albufeira. Porto is één van de bekendste steden van heel Portugal, mede door de zeer bekende en populair voetbalploeg F.C. Porto maar ook door de bekende en lekkere portwijnen.  Daarbij is het een stad die over een prachtige haven bezit  maar ook een kathedraal en een speciaal concertgebouw.  Albufeira is dan weer een stad die meer bekend is bij de jongeren generatie door er een zeer uitgebreid aanbod is in het uitgaansleven.  Voor jongeren is het mede hierdoor een ideale vakantiebestemming, ook heeft Albufeira prachtige stranden  en pluspuntje  is dat het ook nog een gezellig stadje is.

Enkele belangrijke dingen om te weten als je hiernaar op vakantie gaat is dat  Portugese een redelijke gevaarlijk rijstijl hebben dus let zeker op als je zelf met je auto in Portugal bent.  In Restaurants krijg je ook de mogelijkheid om een halve portie bestellen, indien je dit wilt kan het vragen door een ”meia dose”  te zeggen.   Ook de “Azulejos” is iets t typisch voor Portugezen, dit zijn kleine tegeltjes waarvan men op een speciale manier gebruik maakt, daarbij staat Portugal ook bekend om zijn sterke architectuur.   Tijdens je vakantie zal je ongetwijfeld wel een feest meemaken omdat Portugezen graag feesten , bij de meest feesten vereren ze een heilig persoon. Zoek dus voor je vakantie op of er ergens in de buurt een feestdag is  zodat je kan genieten van de prachtig dansen en liedjes uit Portugal.  Wil je nog meer weten over het prachtig Portugal? Dan kan je surfen naar lastminuteportugal.nl.

Voor meer info : http://lastminuteportugal.nl/