Landelijke Bedrijvengids
Muziek

NPO wil ontvangst verbeteren

KPN heeft van NPO de opdracht gegeven  dat ze moeten starten met de 3de fase van het DAB+ in heel Nederland.   Hiermee garandeert NPO dat ze tegen 1 september 2015 buitenshuis tot aan de grenzen goed te ontvangen zijn.  Daarbij hebben ze nog een alternatieve doelstelling om tegen het begin van het nieuwe jaar ook de  ontvangst binnenshuis te optimaliseren.  Met het begin van deze fase lopen ze voor op hun eigenlijke plan om deze fase pas in 2017 uit te voeren en willen ze radio luisteren zo aangenaam mogelijk maken door zo goede mogelijke kwaliteit aan te bieden.  Wil je nu genieten van de online radio van NPO? Surf dan naar radioguide.fm.

De eerste deadline van 1 september komt al snel dichterbij maar op 1 september gaat NPO ook stoppen met de distributie van NPO radio 5 via de AM frequentie. Dit wilt NPO doen om dat enkel kwaliteitsvolle alternatieven wil aanbieden. Voor diegene die vanaf 1 september nog willen radio luisteren naar NPO of elk andere radiostation in de auto, moeten vanaf 1 september in het bezit zijn van een DAB+ radio ontvanger . Indien je thuis naar NPO wilt luisteren is het geen probleem omdat dit nog altijd mogelijk is via  kabel, internet en DAB+. 

In de maanden die komen gaat NPO in verschillende plaatsen DAB+ zenders installeren om het DAB+ netwerk zo kwaliteitsvol als mogelijk te maken. In totaal gaat NPO ± 28 nieuwe zenders toevoegen aan plaatsen zoals: Oegstgeest, Vlissingen, Roosendaal, Gilze, Nunspeet, Deventer en nog zoveel meer.

Als je online wilt luisteren naar een  zender uit nederland of zelfs naar een zender uit een andere land kan u surfen naar radioguide.fm. Zij hebben een uitgebreid aanbod waar je zenders voor alle soorten genres kan terugvinden.  Overal en altijd waar je internetverbinding hebt kan je luisteren naar je favoriete zender via deze website.  

Voor meer info : http://radioguide.fm/