Landelijke Bedrijvengids
Image default
Financieel

Geld verdienen door goud te kopen

Zelfs voordat de economie tikte, was het geen geheim dat je geld kon verdienen door goud te kopen. Een methode die steeds populairder is geworden naarmate de goudprijs fluctueert, is het kopen van gouden sieraden. De marktprijzen kunnen fluctueren, maar in het algemeen zal goud altijd een aanzienlijk bedrag waard zijn. Een populaire manier om geld te verdienen met goud tijdens de recessie en het beweerde herstel was het kopen van sieraden. Dit ‘schrootgoud’ is immers nog steeds goud. Verschillende stukken, zelfs van dezelfde grootte, kunnen verschillende waarden hebben, omdat het karaatgewicht aangeeft hoeveel puur goud er in het stuk zit. Tien karaats goud heeft bijvoorbeeld minder zuiver gehalte dan 24 karaats goud, en een stuk van 18 karaat heeft daartussenin.

De timing van kopen en verkopen

Als u van plan bent een bedrijf op te zetten rond het kopen van goud, moet u worden opgeleid en voorbereid. Je zult de dagelijkse bewegingen van de goudprijzen in de gaten willen houden als je geld wilt verdienen door goud te kopen, volgens Bettina Newton’s “Buying and Selling Gold Coins”. Net als bij aandelenkoersen, is het beter om gouden sieraden en munten te kopen als de goudprijs daalt en te verkopen als de prijzen stijgen. Terwijl u dagelijkse goudprijzen wilt bekijken, kunt u niet continu wachten op de “perfecte” prijzen voor kopen of verkopen. Je mist kansen om de meeste winst te maken als je dat doet. Wees in plaats daarvan tevreden met verkopen wanneer de prijzen hoger zijn dan wanneer u hebt gekocht.

Monteer de benodigde gereedschappen

In ‘How to Buy Gold: The Quick and Dirty Guide to Flipping Scrap Gold for Profit’, adviseert Matt Wallace dat er vier essentiële apparaten nodig zijn om te beginnen: een juweliersloep met vergroting, een gouden testkit, een digitale weegschaal en een rekenmachine. Een paar extra items die van pas kunnen komen, zijn een magneet, waarmee je snel kunt zien of een stuk goud is of niet, en een bonnenboekje.

Een onzekere onderneming

Zoals Wallace opmerkt in “Hoe goud kopen …” zijn er geen garanties wanneer u besluit te kopen. Het is een onderneming vol onzekerheid. U kunt advertenties plaatsen en het publiek via mond-tot-mondreclame laten weten dat u op de markt bent om schrootgoud te kopen, maar de waarheid is dat de meeste mensen niet weten wat ze echt in hun juwelendoos hebben gestopt. U kunt een afspraak maken met iemand die zegt dat ze een “berg” sieraden hebben die ze willen verkopen en wanneer u ze ontmoet, kunt u ontdekken dat het meestal kostuum is en weinig of geen echt goud.

Is het mogelijk om het risico te elimineren

Start uw eigen goudaccumulatieplan. Bescherm uzelf en uw gezin door simpelweg uw papiergeld in te wisselen voor valutagoud in betaalbare maten van 1 tot 5 gram. Dit is de veiligste manier om geld te verdienen door goud te kopen.

Meer informatie op de website van GoldRepublic